lauantai 11. heinäkuuta 2015
 

Tänään on ollut ihana päivä - ja varmasti siihen on vaikuttanut se, että on paistanut aurinko ja ollut lämmintä - niin lämmintä, että paljain varpain on hyvä kulkea- aika harvinaista herkkua tänä kesänä.

On siihen vaikuttanut sekin, että on ollut kiva puuhailla - minä tykkään puuhailla - tykkään minä vain ollakin - ettei tulis turhan ahkera kuva ;)

Olipa miten vain- tänään olen puuhaillut :) Nyt on ollut sen vuoro.

Olen vahannut saunan seiniä ja maalannut muurin ja lattian - niin ja olin minä kukkapenkinkin kimpussa- olikin päässyt ruokottomaan kuntoon kun vain satanut ja satanut, eikä kukaan ole ollut pihalla huolehtimassa.

Ja heräsin aamulla ihan hulluun aikaan - oli mieletön usva ja pakkohan sitä on lähteä kuvaamaan - rakkaimpani kumppareissa ja isossa aamutakissa haahuilin tuolla pihalla ja nautin luonnosta kello 4.00 aikaan -  ehdottomasti yksi kesän iloja. 

Niin ja eilen katsoin lemmpariohjelmani Helil kyläs - onko tuttu teille? - ja ihan parasta oli se, että vieraana oli Esko Valtaoja.  

Pakko laittaa tähän lainaus Helin kirjasta :

"Mitä mää tierän tukast ?

Jos saisin valita, en kampais ikä.

Mää en kumminkaan saa valita. Vaik mää esittäisin aamutelkkaris kahre Nobeli arvose runon ja järjestäissin maailmanrauhan ja Piatarin jätevesijärjestämän, mut näyttäytyissin lähetykses tukka kamppamat, ainut palute olis: ei ollut eres päätäs ruakonnu. "

Minä niin jotenkin ymmärrän tätä Heliä - :) minä olen aina inhonnut hiusten kampaamista - mutta siihen on vain sitten tottunut - vaikka päänahka on arka ja mieleen tulee kakarana ne letit, jotka mummu laittoi - "ettei mene takkuun päivän aikana". Miten inhosinkaan kampaa.

Nyt sitten kun ynnään näitä meidän lapsia - niin joka toisella on rastat - eli ei se olekaan ihan minun inhoni se kampa :D on meitä muitakin.

Miten teillä lauantai -oletteko puuhaillut, vai mitä ?

8 kommenttia:

 1. Touhupäivä ollut täälläkin. Leipomista, siivoilua ja yhdessä sekä grillailua ystäväperheen kanssa. nyt relax :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa - täälläkin pakataan koria mökille menoa varten :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia! (toistanko jotenkin itseäni?!) Meidän vanhin Tyttökin inhoaa kampaa. Lopetti maahan asti olevien hiusten kasvattamisen ja halusi polkkatukan. Syy olisi, ettei tarvisi kammata. Täytyy silti... Ainakin välillä. Kireiltä leteiltä on nyt säästynyt. Lauantai meni kotosalla ja taidenäyttelyssä. Nopeasti meni aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidenäyttelyt ovat niin minun juttuni - tänä kesänä kävimme taas katsomassa Johanna Oraksen ateljeen luomuksia - siellä kyllä vieraista pidetään todella hyvä huoli ja paikka on miellyttävä (Punkaharjulla) - taide hänen tekemänään on makuuni liian runsas, mutta taiteilija hän todellakin on.

   Poista
 3. Kauniita kuvia! (toistanko jotenkin itseäni?!) Meidän vanhin Tyttökin inhoaa kampaa. Lopetti maahan asti olevien hiusten kasvattamisen ja halusi polkkatukan. Syy olisi, ettei tarvisi kammata. Täytyy silti... Ainakin välillä. Kireiltä leteiltä on nyt säästynyt. Lauantai meni kotosalla ja taidenäyttelyssä. Nopeasti meni aika.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia! (toistanko jotenkin itseäni?!) Meidän vanhin Tyttökin inhoaa kampaa. Lopetti maahan asti olevien hiusten kasvattamisen ja halusi polkkatukan. Syy olisi, ettei tarvisi kammata. Täytyy silti... Ainakin välillä. Kireiltä leteiltä on nyt säästynyt. Lauantai meni kotosalla ja taidenäyttelyssä. Nopeasti meni aika.

  VastaaPoista
 5. Minäkin katsoin tuon ohjelman...tykkään Esko Valtaojasta ja tykkään Helistä...:)
  Meillä eilinen päivä oli, myös touhupäivä, mutta ei kotona. Enson Niilon kanssa lääkärissä ja sitten kiireen vilkkaa Säkylään katsomaan uutta alokasta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama niin minulla - on miellyttävä kuunnella kahta niin älykästä ihmistä - ja niin erilaista. Helin kans tunnen sielujen sympatiaa - Eskoa ihailen.

   Poista