lauantai 25. heinäkuuta 2015


Lomaillaanko tänään ? kysyi rakkaimpani ja eipä siihen ollut mitään vastaanpanemista ...! eli eilen museon kautta sukulaisiin. Katvalan museo Nivalassa oli aikamoinen elämys - ainakin minulle oli. 

Rakkaimpani oli juurillaan - sillä tuossa komeassa talossa on varttunut hänen isoäitinsä isä.

Possut veivät sydämeni - taitaa jäädä joulukinkku ensi vuonna kauppaan. 

Nautittiin sukulaisista ja heidän vieraanvaraisuudestaan - ajeltiin yöllä kotiin ja nähtiin ensimmäisen kerran kauris ihan meidän pihan liepeillä.

Tänään on paistanut aurinko - ihan koko taivaalta ja kunnolla. Rakkaimpani teki meille iltapalan -ja  oli niin hyvää. 

 Parsat oli kääritty ilmakuivattuun kinkkuun ja tarjottiin balsamicokastikkeen kera. 

"Luurankotikuissa "oli sinihomejuustoa, rypäleitä ja cantaloupenmelonia. 

Tänään on tuntunut niin kesältä  :)

10 kommenttia:

 1. Hieno paikka ja historian havinaa. Loppua kohden kyllä iski nälkä. :)

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 2. Teillä on ollut ihana päivä ♥ Possut olivat kyllä suloisia, pelargoniat kauniita ikkunalla, talo komea ja heinätkin seipäillä. Hyviä kuvia jälleen kerran, Anne ♥ Meidänkin on pitänyt kokeilla grillata tuota takoparsaa käärittyn pekoniin tai kinkkuun. Olisi varmasti hyvää?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen - oli niin herkkua :) Alimmaisessa kuvassa naapurimme laittavat myös heinää seipäille - oli ihan pakko kuvata.. se kun on niin maalaismaisemaa :)

   Poista
 3. Meillä oli eilen serkkujen tapaaminen isäni vanhalla kotitilalla, jota asuttaa nykyisin serkkuni. Kyyneleet tuli silmiin, kun pihalle ajoimme, niin paljon ihania lapsuusmuistoja..:)
  Paikka on se mihin isoisäni talon rakensi, kun Karjalasta tänne tulivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla juuret myös Karjalassa - kyllä se tuntuu pahalta, että se menetettiin. Sanovat ,etteivät sinne tahdo mennä enään käymään - on kuin aika olisi pysähtynyt ja tuntuu niin pahalta. Hienoa kuitenkin, että isoisäsi "rakensi" uudet juuret ja vielä tuo, että on serkuillasi se paikka - silloin sinne pääsee kunnolla kyläileen.

   Poista
 4. Mekin vietettiin yksi sateinen lomapäivä Nivalassa.Uikossa uiden ja keilaten :) Ihana,kun heinäseipäitä näkee vielä tehtävän.Ovat niin romanttisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - viimeksi tänä aamuna kävin niitä aamulenkillä kuvaamassa. Vaikka lapsuuteni olenkin kaupungissa viettänyt maalaismaisema ja nykyinen kotini maalla ovat jotenkin silti minulle "se juttu". Nivala myös on kiva paikka - suosittelen ensi kerraksi käyntiä tuolla museossa. Mielettömän iso talo - olisipa oma :)

   Poista
 5. Ihana talo! Nuo vanhat pohjalaistalot on käsittämättömän ihania.
  Mutta kun olen seurannut lähipiirissä parin sellaisen entisöimistä niin olen tullut siihen tulokseen ettei meistä olisi ikipäivänä siihen! Ei saa olla kauhean laiska eikä kovinpaljoa muita harrastuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin - niin kauniita, että ei sanat riitä. Ei olisi meistäkään - se vaatii kauhean ahkeran luonteen :)

   Poista