lauantai 25. heinäkuuta 2015






























































Lomaillaanko tänään ? kysyi rakkaimpani ja eipä siihen ollut mitään vastaanpanemista ...! eli eilen museon kautta sukulaisiin. Katvalan museo Nivalassa oli aikamoinen elämys - ainakin minulle oli. 

Rakkaimpani oli juurillaan - sillä tuossa komeassa talossa on varttunut hänen isoäitinsä isä.

Possut veivät sydämeni - taitaa jäädä joulukinkku ensi vuonna kauppaan. 

Nautittiin sukulaisista ja heidän vieraanvaraisuudestaan - ajeltiin yöllä kotiin ja nähtiin ensimmäisen kerran kauris ihan meidän pihan liepeillä.

Tänään on paistanut aurinko - ihan koko taivaalta ja kunnolla. Rakkaimpani teki meille iltapalan -ja  oli niin hyvää. 

 Parsat oli kääritty ilmakuivattuun kinkkuun ja tarjottiin balsamicokastikkeen kera. 

"Luurankotikuissa "oli sinihomejuustoa, rypäleitä ja cantaloupenmelonia. 

Tänään on tuntunut niin kesältä  :)

9 kommenttia:

  1. Hieno paikka ja historian havinaa. Loppua kohden kyllä iski nälkä. :)

    Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Teillä on ollut ihana päivä ♥ Possut olivat kyllä suloisia, pelargoniat kauniita ikkunalla, talo komea ja heinätkin seipäillä. Hyviä kuvia jälleen kerran, Anne ♥ Meidänkin on pitänyt kokeilla grillata tuota takoparsaa käärittyn pekoniin tai kinkkuun. Olisi varmasti hyvää?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen - oli niin herkkua :) Alimmaisessa kuvassa naapurimme laittavat myös heinää seipäille - oli ihan pakko kuvata.. se kun on niin maalaismaisemaa :)

      Poista
  3. Meillä oli eilen serkkujen tapaaminen isäni vanhalla kotitilalla, jota asuttaa nykyisin serkkuni. Kyyneleet tuli silmiin, kun pihalle ajoimme, niin paljon ihania lapsuusmuistoja..:)
    Paikka on se mihin isoisäni talon rakensi, kun Karjalasta tänne tulivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla juuret myös Karjalassa - kyllä se tuntuu pahalta, että se menetettiin. Sanovat ,etteivät sinne tahdo mennä enään käymään - on kuin aika olisi pysähtynyt ja tuntuu niin pahalta. Hienoa kuitenkin, että isoisäsi "rakensi" uudet juuret ja vielä tuo, että on serkuillasi se paikka - silloin sinne pääsee kunnolla kyläileen.

      Poista
  4. Mekin vietettiin yksi sateinen lomapäivä Nivalassa.Uikossa uiden ja keilaten :) Ihana,kun heinäseipäitä näkee vielä tehtävän.Ovat niin romanttisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä - viimeksi tänä aamuna kävin niitä aamulenkillä kuvaamassa. Vaikka lapsuuteni olenkin kaupungissa viettänyt maalaismaisema ja nykyinen kotini maalla ovat jotenkin silti minulle "se juttu". Nivala myös on kiva paikka - suosittelen ensi kerraksi käyntiä tuolla museossa. Mielettömän iso talo - olisipa oma :)

      Poista
  5. Eikö vain olekin - niin kauniita, että ei sanat riitä. Ei olisi meistäkään - se vaatii kauhean ahkeran luonteen :)

    VastaaPoista