sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Suoritetaanko lomallakin ? ei kait sentään ...


Minulla ei ole koskaan ollut hinkua mennä sinne ja lähteä tänne - siis reissata !
Kun lapset olivat pieniä ajattelin sen johtuvan siitä - että on helpompaa olla kotona.


Nyt voin jo tunnustaa, että minä vain taidan olla mökkihöperö :) 
Tykkään niin olla kotona.


Lapsistani on tullut rohkeita - yksi heistä asuukin ulkomailla. Rohkeutta on myös se, että uskaltaa olla "mökkihöperö" - vai olenko ajatukseni kanssa yksin ?


Ei pidä silti luulla,  ettenkö minäkin tykkäisi lähteä - jos ei muuten - niin ainakin sen vuoksi, että on ihana palata kotiin - tietenkin :)


Tänään meillä kylvetään viimeistä kertaa pihasaunan vanhoilla lauteilla - pientä pintaremppaa on ohjelmassa - lomalaisten tyyliin - ilman paineita.

Oikein leppoisaa sunnuntaita teille kaikille !

21 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu toinen mökkihöperö. Toki minäkin tykkään välillä käydä jossain, mutta voin aivan hyvin viettää kesälomani myös kotona. Usein töissä kysytään lähdetkö lomalla reissuun. Miksi aina pitäisi lähteä johonkin kauas, esim. ulkomaille? Minusta kotimaassakin on hyvä olla...ja erityisesti kotona. Makoisia löylyjä tälle illalle ♥

  VastaaPoista
 2. Täälläkin mökkiintynyt höperö. Tykkään kyllä reissata, mutta juurikin samasta syystä, että on mukava sitten palata kotiin <3

  VastaaPoista
 3. Koti ja kesämökki, mitäpä sitä muuta kaipaisi :). Ihana tuo unikko! Jos ehdit kerätä siemeniä talteen niin ottaisin kiitollisena vastaan :). T. Unikkohöperö

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Tuo kotikissa kuulostaa kyllä paljon kivemmalta kuin mökkihöperö :)

   Poista
 5. Se kait parasta,kun pystyy valitsemaan miten kesänsä viettää.Ettei esim.perheessä mene odotukset ristiin.Eli jokainen tyylillään.Kesällä jätän minäkin suorittamisen,nimittäin kotitöiden.Tehdään ihan pakollset kuviot vaan esim.ruoka ja siinäkin mennään helpoimman kautta :) Tapahtumat ja pikkureissut kuuluu mun kesään,ei pelkästään lomaan.Talvella on niin vähän tarjontaa,että silloin kotoilen yllinkyllin.Ja tietenkin kesällä nautitaan myös kotona,eilen illalla lämpeni sauna ja palju <3 Nyt suoriudun kauppaan ja sitten sitä ruokaa pöytään,ennen töihin lähtöä =) Kauniita kuvia olet taas ottanut.. Rentoja lomapäiviä sinullle Anne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin. Tapahtumissa on kiva piipahtaa - jos on sillä fiiliksellä. Viime vuosina aina vain vähemmän- ennen kiinnosti jatsit ja muutkin menot.. mutta siis piipahdukset. Nykysin ne piipahduksetkin alkaa vähentyä -sillä ajattelen,että kyllä se tämä höperyys taitaa olla ihan totta:) Ruoka on muuten juuri se juttu missä on kesällä kuva oikoa :) Rentoutta sinnekin.

   Poista
 6. Meillä on miehen kanssa niin lyhyt lomanpätkä, että lähdetään aina kotoa heti kun loma (jota vielä pari viikkoa joudutaan odottelemaan, huoh) alkaa. Sillä keinoin aika tuntuu paljon pidemmältä ja yrittäjämies pystyy olemaan ihan oikeasti lomalla. Kotinurkissa ei pysty, kun työt on tavallaan siinä koko ajan silmien alla. Mutta varsinaisesta reissaamisesta ei kyllä oo kysymys, koska siirrytään pariksi viikoksi loma-asunnolle, joka on meille melkein kodin veroinen paikka. Tai välillä tuntuu, että se on jopa parempi kuin koti, koska sen aikaa kun siellä ollaan, voidaan todellakin vaan keskittyä olemiseen ja unohtaa kaikki arkiset velvollisuudet. Mutta silti kotiin on aina yhtä kiva palata ja aloittaa syksy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on ihanneratkaisu - kelpais minullekin. Tuo yrittäminen on juurikin tuota mistä kerroit - meillä helpompaa - koulut sulkee ovensa ja siellä saa olla :) Jospa ne lämpimät odottaakin teidän lomaa - nyt kun taas alkoi kelit tuntumaan niin syksyisiltä. Plääh ! Villasukat jalkaan ja takkaan tulet :)

   Poista
 7. Terkkuja myös yhdeltä mökkihöperöltä, kyllä kotona on vain kivaa olla ( tai vaihtoehtoisesti siellä vanhempieni mökillä ) ;) Loma alkaa ensi viikolla, eikä kovinkaan paljoa suunnitelmia tehty. Muumimaailma taitaa olla ohjelmassa, mutta siinäpä se ;)

  VastaaPoista
 8. Terkkuja myös yhdeltä mökkihöperöltä, kyllä kotona on vain kivaa olla ( tai vaihtoehtoisesti siellä vanhempieni mökillä ) ;) Loma alkaa ensi viikolla, eikä kovinkaan paljoa suunnitelmia tehty. Muumimaailma taitaa olla ohjelmassa, mutta siinäpä se ;)

  VastaaPoista
 9. Täällä myös kotikissa. Tai mökkihöperö, miten vaan. =)

  Kova oli hinku reissuun hetki sitten, mutta sitten siellä olikin vähän tylsää. Kotona on kivempaa! =) Vielä tässä lomani aikana (joka loppuu sunnuntaina) käyn sukuloimassa parin lapsen kanssa - huomenna aamulla lähdetään ja yhden yön yli vaan ollaan. 500km tulee ajamista, mutta koska on loma, voi ottaa ajelunkin rennosti. Mukana on myös pikkuneiti-lapsenlapsi (10kk) joten taitaa olla tiedossa myös muutamia pysähdyksiä matkan varrella. Tämän kyläreissun lisäksi lomalla oli se koko perheen (tylsä) Tallinnan reissu. Muuten ollaan kotona oltu vaan, ja kyllä on tullut todettua, että ihan hyvä, suorastaan paras, niin! ♥

  Sellasta pientä kivaa tykkään lomalla tehdä, kuin vaikkapa autoajelu miehen kanssa. Ei tarvii olla montaakaan tuntia poissa kotoa, eikä ees kaukana, mutta vaikkapa pieni avoautoajelu naapurikuntaan kahville/jätskille, ja jopas vain tuntuu kivalta, rennolta ja lomalta - ja mikä tärkeintä, ihan riittävältä!

  VastaaPoista
 10. Minä olen jotenkin sekä-että ihminen tuon lomamatkailun suhteen. Ollaan tosi paljon kotona ja se on parasta mitä tiedän, mutta kun meillä on mahdollisuus asua puolet vuodesta, tai vaikka enemmänkin, mökillä, niin välillä kaipaa pieniä matkoja. Tänä kesänä ollaan jo käyty Naantalissa ja viikon päästä suunnataan tyttären luokse lappiin viikoksi.

  VastaaPoista
 11. Piti vielä sanoa, että aivan ihana tuo unikko. Sehän on kuin paperia!

  VastaaPoista
 12. Kiitos teille IHANAT kommenteista - ajattelen ,että tärkeintä on se, että kukin viettää lomansa niinkuin sen parhaaksi näkee ja mikä tuntuu hyvältä. Tänään olen viettänyt illan saunassa - en kylpien - vaan remppahommassa - samalla olen kuunnellut Sibeliuksen Kullervoa ja nauttinut niin, että ei mitään väliä - ihana parasta - ja taas se taphtuu kotona. Tuosta unikosta pakko sanoa, että eikö vain - minusta se on niin vahva ja niin hauras - kuin paperia !

  VastaaPoista
 13. Pitäiskö seuraava haaste heittää : mikä saa ärtymään ??? olen aika varma, että jokainen löytää siihenkin ne 10 kohtaa :DD

  VastaaPoista