sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

kun loma loppuu ...
Tänään meillä oli sunnuntaisauna - syytä siihen, milloin se lämpiää, ei tarvita sen kummemmin..kunhan vain tekee mieli saunoa - mutta nyt oli ihan kunnolla tarvetta saunalle.

Rakkaimpani kävi hiihtämässä 40 km ja kotisaunan lauteet ovat varmasti sellaisen matkan jälkeen parasta maailmassa.
On saunassa paljon muutakin ... kummallisen rentouttavaa hommaa jo itse lämmitys - miten rakastankaan sitä savun tuoksua .. omanlainen retriitti.

Sähkösaunassa on puolensa, mutta tämä on meille "paratiisi".


Ja uusi deko - miten ihmeessä tämä lehti uppoaakin niin minuun !
Tänään on tuntunut keväältä, vaikka ladut vielä ovatkin huippuluokkaa - lämpömittari nousi +6 asteeseen ja tuuli oli lempeä. Pihalla lumi sulaa vauhdilla ja alkaa pian muistuttamaan uima-allasta... hanget alkavat huveta...ja jos olette tarkkoina - minä vein ensimmäisen kerran pyykit ulos !!!  Tuntui kivalta...ja miten linnut ovatkaan laulaneet tänään - ihanaa. Paremmin ei olisi voinut lomaa lopettaa. 

Niin ja muutama sana tästä ... on ihan yksi ja sama miten sitä hyvää tehdään - kunhan sitä tehdään <3

12 kommenttia:

 1. Meille tulee kanssa puukiuas, vaikka sähkökiuas olisi ehkä näppärämpi. Ne löylyt ja tunnelma vaan on toista luokkaa siten.
  Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Mökkisaunassa on ne parhaat, pehmeät löylyt. Onpa siellä vielä lunta. Ihanaa kun voi ruveta kuivattamaan pyykkejä ulkona.
  Mukavaa uuden viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ihan kunnon lumista vielä - 50 km.n päässä on kaupunki missä käymme töissä ja siellä on ihan eriluokan kelit - tämä on näitä maaseudun etuja :)) ja sisämaan - meri juuri sen 50 km päässä :)) ..keväällä sitten on lämpimämpää - aina sen 3 astetta meidän eduksi.

   Poista
 3. Meilläkin on puulämmitteinen sauna, ne löylyt ovat vaan niin pehmoisia. Mutta ei meillä noin ihanaa mökkisaunaa ole, niissä vasta on tunnelmaa. <3 Deko ja Divaani ovat nykyään omia lemppareita, koska niissä näkee persoonallisia koteja. Monissa lehdissä on aina sitä samaa, vaikka olisi nättiäkin, niin haluan nähdä erilaista.

  Aurinkoa viikkoon Anne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle myös Tiia :) Minusta pihasauna on niin ihana - saa hipsiä sinne pihan poikki kuutamoiltoina - jotkut asiat vain ovat ja pysyvät <3..paplarit ja pihasauna :D

   Poista
 4. Puilla lämmitetty sauna on kyllä parasta. Valitettavasti emme sitä edellisestä kodita saaneet mukaan, mutta hyvä näinkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri - :) elämässä tulee asioita ja muutoksia - ja niiden mukaan mennään...

   Poista
 5. Ulkoilun ja hiihtolenkin jälkeen sauna on kyllä paras paikka.Ihanaa,kun saa jo pyykit ulos kuivumaan..Se on niitä kevään kohohohtia,kun ensimmäiset lakanat ripustaa narulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tuossa hommassa ihan höperö - rakastan ulkoiluttaa pyykkejä - varma kevään merkki. .. ja kesän :)) on jotenkin sietämättömän kodikasta istua kesäiltana pihakiikussa ja katsoa kun pyykit heiluvat narulla - ..jotain takaumia lapsuudesta varmaan :)) Muistan pihan poikki ristiinrastiin menevät pyykkinarut pyykkipäivinä - täynnä valkoisia lakanoita ja me kakarat sitten siellä juoksenneltiin niiden välissä ;)

   Poista
 6. Puusaunan tunnelmaa. Tuo on kyllä ihan omaa luokkaansa. Itse pääsen nauttimaan siitä kotikotona tai anoppilassa käydessä. Noh, ehkä sitten joskus löytyy vielä sellainen koti, jossa puusauna on.

  Kevättä oli ilmassa tänään täälläkin. Vähänkö olen nauttinut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta on saunaa minunkin matkallani ollut ja tuntuu hyvältä, että nyt tässä kodissamme on sellainen entisajan pihasauna - muuta ei kaivata.

   Poista