tiistai 2. kesäkuuta 2015

Meillä tuulee ! Miten teillä ?Ei mitään lupausta helteistä - pihalla ei juurikaan viitsi olla, sillä tuuli on taas sitä luokkaa, että hermot menee .... !

Viime kesänä huomasimme, että tuulet ovat lisääntyneet - sellaiset puuskittaiset myrskytuulet tai sitten näitä koko vuorokauden kestäviä kovia tuulia - lähes myrskyjä. 

Ei puhettakaan ,että virittäisi päivänvarjoja terassille. Toki ei ole nyt tarpeenkaan, kun niin kylmää, mutta toivottavasti sentään jossakin välissä lämpenee.

Viime kesänä kun oli helteitä, päivänvarjot olivat kyllä tarpeen, mutta tuuli ja "pyörteet" pyörittivät ne aina nurinniskoin - ja lopputuleman,  jopa katkaisi puuvarren !.

Pitääkin ruveta miettimään, että mitähän kasvustoa sitä tähän tontin reunoille pitäis istuttaa, että ei olla niin tuulisella paikalla - sitten taitaa tulla inisijät...!

Entä ne ihanat valkoiset purjeet, joita voisi viritellä terassin suojaksi - ?? - Olen jo kauan katsellut niitä sillä silmällä :) Onko teillä niistä kokemuksia ?

Tänään aion kuitenkin käydä puutarhalla - siellä kasvihuoneen suojassa voi hetken tuntua kesältä :)


11 kommenttia:

 1. Saman olemme huomanneet...tuulet ovat lisääntyneet. Helteellä ihan kiva, kun tuuli vilvoittaa, mutta nyt EI ole hellettä...:) Pyykit kuivuvat kyllä nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voit uskoa, että tänään olen myös juossut pyykkini perässä. Muistan ,että muutama vuosi sitten tehtiin tutkimus mikä todisti, että ihmisten stressihormoni kohoaa kovassa tuulessa. Minulla se ainakin toimii ... ! Tuuli on ihan ok - kun on helle - vaikka silloinkin vähempi riittäisi. Yksi ilta kun touhuilin pihalla (vaikka oli kylmä) tajusin yhtäkkiä, että miksi täällä on niin kiva olla - jotenkin lempeää - se oli sitä kun tuulen kohina puuttui. Kuului vain lintujen laulua ja oli ihan tyven. Harvinaista herkkua !

   Poista
 2. Lentävät paidat näyttää kuvassa hauskoilta, mutta todellisuudessa nää viime vuosina alkaneet jatkuvat tuulet on tosissaan alkaneet tympiä. Hermostuttaa se jatkuva kohina.

  Meillä on terassilla lasitus ja se on kyllä näillä keleillä varsin kiva. Ihan kuin istuis ulkona luonnon keskellä, mutta sillä erotuksella, että yhtään ei tuule. Olen ollut tosi tyytyväinen. Etenkin kun ei tarvi viritellä mitenkään, vaan pönöttää siinä paikallaan kesät talvet.

  Toivottavasti tästä ei tuu pelkkä tuulikesä. Kyllä me suomalaiset oltais ansaittu kunnon helteet tai edes tyyntä ja lämmintä, kun muu aika vuodesta sinnitellään milloin missäkin kelissä.

  VastaaPoista
 3. Lasitettu terassi kuulostaa niin hyvältä - nyt muistankin kuvistasi, että teillä on se. Minä pidän itseäni aika hyvä hermoisena tyyppinä, mutta tuulet kyllä tekevät minusta hermoheikon - eli löytyy se minullekin hyvä vastus :D
  Pinna kiristyy aika nättiin :))

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kyllä tuulee ja kovaa. Hermot on mennyt täälläkin pyykkejä mustikkavarvikosta noukkiessa. Ulkona ei ole haluttanut moneen päivään olla, vaikka aurinkoistakin on ainakin välillä ollut, niin myrskyisä tuuli on täällä raivonnut. Nyt tuntuu että tuuli on hiukan laantunut ja jo on aikakin. Tästä tulikin tosi positiivinen kommentti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kummasti helpottaa kun kuulee, ettei tämä ole minun ongelma...!

   Poista
 5. Minustakin tullet ovat nykyisin lisääntyneet ja tämä kevät on ollut erityisen tuulinen. Meille on täksi päiväksi luvattu jopa myrskylukemia. Toivottavasti ei tule samanlaista myräkkää kuin viime kesänä Helenan päivänä. Piha oli kuin sotatantereen jäljiltä ja katkenneita puita raivattiin pois vielä pitkään. Ihania nuo pyykkikuvat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nyt sadekeli ja tuulet rauhoittuneet - ovat ilmeisesti vaihtaneet paikkaa ja siirtyneet Etelä-Suomeen :/ Toivotaan, ettei tule tuhoja.. se onkin jo astetta vakavampi paikka kuin pyykkien metsästys pellolta.

   Poista
 6. ps.Krisse - nyt se on myrsky jo täälläkin - joten se siitä luulosta :)

  VastaaPoista
 7. Ei ole tuuli tyyntynyt vielä tänäänkään...

  VastaaPoista
 8. Nyt eletään jo perjantaita - ja edelleen on kylmä ja tuulee ! Ainoa keino pysyä lämpimänä pihalla on olla lapion varressa kiinni - siinä tuli hiki. Ei ole hääppösiä kelejä - saapa nähdä miten lauantaina - sille kun lupasi vähän parempaa.

  VastaaPoista