tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kylmää on , mutta olkoot !


Sunnuntaina ilmat olivat ihan kohtuulliset -tarkoittaa sitä, että ei palellut ja kaivettiin ikeasta ostetut hellehatut esille ! Toimivat ... harmi kun en ostanu niitä enemmän.
Kirsikkapuu kukkii - omenapuissa ei ole riittänyt pölyttäjiä - ei kukan kukkaa.Sunnuntain lämpö on muisto vain ... ! Roudasin "mustasilmän" ja hortensian sisälle-  molemmat olivat kärsineet kylmästä..vaikka suojasin ne yöksi.  Huoh !Raparperit voivat hyvin !

Saimme tänään siskoni perheen vieraaksemme ja se oli hyvä syy aloittaa juhannussiivous, sekä tehdä raparperipaistos jäätelön lisäksi.

 Tarkoittaa sitä ,että pilkotaan n.5dl raparperia pieniksi paloiksi - sitten voita 50 g ja fariinisokeria noin 1 dl (minä käytän intiaanisokeria) - niitä sitten kiehautetaan muutaman minuutin ajan-- sen jälkeen kipataan vuokaan ja sekaan lisätään kaurahiutaleita n. 1 dl - sitten uuniin noin 15 min.  Niin, että pinnasta tulee rapsakka ! 

Uuni noin 200 C .

Ainakin meillä toimi ja vieraat tykkäsivät - vaniljajäätelö on tämän ehdoton pari. Ja loppupäivä meneekin sitten ihan rentoillen !

Juhannus lähestyy - millainen juhannus on teidän mielestänne hyvä juhannus ?

10 kommenttia:

 1. Meillä on ollut tänään todella tuulinen päivä. Välillä on ropsauttanut vähän vettä. En anna sen kuitenkaan häiritä. Loma on lomaa, vaikkei hellettä olisikaan.

  Ihanat nuo teifdän hellehatut ♥ Olen nähnyt tuollaisia hattuja somisteen seinällä. Itse en ole hattuihmisiä, mutta kesähuoneen seinälle voisin pari ripustaa koristeeksi.

  Meillä juhannukseen kuuluu grillaaminen ja hyvä ruoka. Kotona tuotiin aina koivuja sisälle. Omassa kodissani ei enää viime vuosina ole pidetty sitä perinnettä. Jonnekin järven rannalle olisi ihana päästä juhannuksena, mutta se jää haaveeksi. Juhannuskokkoa saatetaan ajella katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuodaan koivut portaan pieleen tai terassin kulmalle :) mahtaa siinä olla chileläinen miniäkokelas ihmeissään :)) kokko on poltettu tässä ihan kodin tuntumassa - toki luvan kans. SItten on ruoka ja hyvä seura. . . juhannusjuusto on ehdoton - itse en ole sitä vuosiin keitellyt - haemme sen valmiina. Toisinaan meitä on vain vähän paikalla -toisinaan enemmän ... kaikki käy - juhannus on kuitenkin juhannus. Kesän juhla <3

   Poista
 2. Nyt alko tekemään mieli raparperipiirakkaa! Ihana tuo eka kuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhön me siitä jotain juhannuksena keksitä ;)

   Poista
 3. Minulla on vielä pakkasessa pari pussia viimevuotista raparperia; pitäiskin tehdä tuollainen piiras juhannuksen jälkkäriksi.
  Meillä haetaan kyllä joka juhannus koivut mökin ovipieltä koristamaan ja saunalle tietysti myös.

  Ihanaa juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Hyvä juhannus on sellainen jossa ollan yhdessä....nautitaan lämmöstä...grillataan ja ollaan vaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voi se lämpö jäädä vähän vajaaksi, mutta juurikin tuossa ääneen pohdin, että haetaan vintiltä toppatakit kaikille :D Oikein ihanaa juhannusta sinulle ja perheellesi myös <3

   Poista
 5. Raparperipaistos on varmasti hyvää,teen aina joskus omenapaistosta..Juhannukseksi ois tarkoitus tehdä raparperipiirakka. Siis kyllä on kylmää..ja tuulista ja sateista!!! Aamulla 7 aikaan tein pitkän pyörälenkin.Hyvin tarkeni,kun oli mm.takki,pipo,hanskat ja sitä vastatuulta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinkin uuden postauksen - kelit teki kepposen :)

   Poista