perjantai 22. toukokuuta 2015

Perjantaita !

Eipä ole tainnut olla iltaa, ettei olisi päikkärit maistuneet - ainakin sellaiset pienet "välikuolemat" -  se kertoo keväästä. Olo on "kaikkensa antanut ja nyt ollaan maaliviivoilla" - kuulostaa paljon paremmalta kuin se, että on jo vanha ja väsyy ;) !

Toisaalta päivät ovat olleet pitkiä ja iltaisin monenlaista hommaa.

"Ystävästäni " usvasta laitoinkin jo muutaman kuvan .. tässä pari lisää 
Aamulla heräsin kun rakkaimpani kuvasi toisenkin niin tyypillisen näyn täällä : 
Viikolla oli myös yhdet synttärit 
 Kuvan pieni hännällä varustettu neitonen ei ole synttärisankari vaan hänen ihana ätinsä <3  mutta kuva oli otettava tästä hännällisestä <3 ps. voitti pelin.

Ylläolevat kuvat otettu" hännällisen" kotoa <3

Ja sain minäkin osani tänä perjantaina - posti toi Lantliv - lehden !Tätä kuvaa katsoessani (siis niin ihana kuva) mieleeni hiipi inhorealistinen ajatus - mitenhän paljon tuolla on punkkeja !!!

Nämä pirulliset sokeat pienet hämähäkit, joita olen alkanut pelätä tosissani. Minä , joka olen lapsuuteni kesät asunut saaressa. 

Nyt voi sanoa, että tämä huoli ei meitä silloin lapsena/nuorena heilauttanut. Eikä se silloin täällä Pohjois-Pohjanmaalla vielä huoli ollutkaan.

Nyt on. Toki minut ja perheeni on tänä päivänä rokotettu ja se tuo tiettyä helpotusta, mutta ei kokonaan.

Minun kuopukseni tuli vuosi sitten maailmalta kotosuomeen ja sai meidän saaristosta tämän pirullisen kiusan itseensä - ja sen seurauksena puutiaisaivokuumeen. Näin äitinä voin kertoa ,että se oli helvetillistä. Sen jälkeen luonnossa kulkeminen ei ole ihan samaa kuin ennen - mutta toki on muistettava, että kaikki punkit eivät puutiaisaivokuumetta kanna - eikä borrelioosia - mutta se punkki joka sitä kantaa - se onkin sitten keljumpi kaveri kohdata. Varsinkin jos ehtii ihon alle. 

Tänä keväänä sairaalassa on pitkät jonot rokotuksiin. Enkä ihmettele. En viime kesän jälkeen yhtään.Kuviin palatakseni - en ole vielä koskaan törmännyt lehteen ,joka herättäisi näin paljon ihastusta - ja tätä en ole täällä blogissakaan eka kertaa sanonut :D

Täällä tänään perjantaina tuulee kovasti, melkein myrsky. Aurinko kuitenkin paistaa. Huomiselle on luvattu sadetta - taas !!! kevät laahaa perässä jos viime kevääseen vertaan. Vastaavana viikonloppuna oli helle ja omena/kirsikkapuut kukkivat... nyt ei ole kunnolla lehdet auki.Ihanaa viikonloppua kaikille ! satakoon vaikka pikkuisia ukkoja.


6 kommenttia:

 1. Täällä satoi aamulla, mutta nyt on poutaa ja näyttäisi, että aurinkokin alkaisi kohta paistamaan...tai niin ainakin toivon..:)
  Nuo punkit ovat kyllä kamalia...hyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulee vettä ja kunnolla tuleekin - ja tuulee. Kylmä. Vuosi sitten oli helle.Luotan kuitenkin siihen, että kelit muuttuvat viikolla parempaan.

   Poista
 2. Mä olen niin onnellinen, että nyt on viikonloppu. Mäkin otin äsken jonkinasteisen välikuoleman. Oli ihan pakko. Muuten ei vain jaksa, vaikken ole mitään suuria tehnytkään. Meillä on tänään välillä satanut ja välillä paistanut. Mies ajoi aamulla nurmikon. Nurmikko on ihan hirveässä kunnossa. Savimaa ei ole millään pystynyt imemään kaikkea satanutta vettä, murr... Leppoisaa viikonloppua Sinulle, Anne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne tuli ihan kunnon myräkkä - aitakin otti vauhtia ja irtosi - puita on kaatunut (onneksi metsässä, ei tässä pihapiirissä. Sähköt olivat poikki hetken ja puutarhakalusteet lentelivät- ei ihan normituuli !!!Juuri rakkaimpani tuumasi ,että ruohonleikkurissa oli jokin vika - nimittäin meilläkin nurmi etuajassa, vaikka kaikki muu jäljessä jos viime kevääseen vertaa. Yrtin touhuta myräkän jälkeen pihassa, mutta korvat ja näpit jäätyivät. Tulinkin eilen sanoneeksi ,että satakoot vaikka pikkuisia ukkoja -taisi sataa isoja :D Meillä hiekkamaa alla joten vetää hyvin - toivotaan ,että teilläkään ei vesi kauan seisois ja saatais aurinkoa huomenna ! Rentoa viikonloppua <3

   Poista
 3. Punkkeja, hyttysiä ja ehkä käärmekin puikahtaa ruohikosta. Apua. Ihania kuvia Anne ja kauniita unia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiken muun kohtaan, mutta en punkkeja. Toki sääsket tappavat maailmalla ihmisiä eniten - mutta ei onneksi meidän kotisääsket - ne vain kuppailee :/ Pitää lärätä näitä lehtiä, että edes jossakin ois kesäistä. Tänäkin aamuna monta tuntia pihamaalla - toppahaalarissa :D Mukavaa sunnuntaita sinulle <3 toivottavasti teillä edes lämmintä.

   Poista