sunnuntai 17. toukokuuta 2015

LIEBSTER AWARD-haaste !

Sain haasteen Krisseltä ihanasta blogista nimeltä Meidän mökki ja kaupunkikoti !
Ihan jo alkuun pahoittelen, että en ole oikein hyvä näissä. 

Ymmärsin, että haaste lähti blogeihin joissa alle 1000 lukijaa- no, ohoh -sanon minä :) jos joskus olisi edes 100, olisipa kiva.

Krissellä oli kivoja kysymyksiä ja vastailenpa niihin sitten tässä aamukahvin kera :)

1.Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia ja miten usein teet postauksen ?

 Tulevana kesänä tulee kuluneeksi kaksi vuotta kun aloitin - enkä olisi varmasti aloittanut ilman rakkaimpani ja tyttärieni kannustusta. Olen aina ollut kova ottamaan kuvia ja niiden kautta olen myös tallentanut elämääni - sain sen varmaan verenperintönä isältäni.

Postaukset teen täysin fiiliksen mukaan- en todellakaan siksi, että nyt pitäis - silloin ahdistun ja tämä ei ole enään mukavaa.
2. Millainen on hyvä päivä sinulle ?

Minulle hyvä päivä on sellainen ,että illalla sen voi melkein ääneen todeta - ja monesti niin teemmekin.

 Päivään voi sisältyä monenmoista puuhaa - silloin se on hyvä päivä kun on saanut tehdyksi asioita, joita on aikonut tehdä pitkään, mutta ei ole vain saanut tehdyksi - tai kun tehty työ palkitsee, niin töissä kuin kotona. 

Hyvä päivä on myös sellainen, että olen osannut olla tekemättä ja levätä.. sekin on tärkeä taito ja osaan sen kyllä.

 Hyvä päivä on myös sellainen mihin kuuluu paljon tärkeitä kohtaamisia tai semmoinen kun saa vain olla omissa oloissaan. Kaikkea tätä tarvitsen.

3. Mieluisin kesäpuuhasi ?

No, ei tiskaus kuten ylläolevassa kuvassa missä olen perheeni kesämökillä. Mieluisin kesäpuuha varmasti kotona on puutarhahommiin liittyvä - alkuun se voi vähän tökkiä, mutta kun pääsen vauhtiin  niin nautin kovasti.

 Pidän siitä, että työnjälki näkyy niin nopeaa. Paitsi ..kasvien ja puiden kasvun suhteen on ollut hyvä kasvattaa kärsivällisyyttä  - ei ole hyveeni.

 Kaikki mikä liittyy remonttiin on kyllä varmasti vielä kovempi sana kuin puutarhan hoito.4. Oletko mökki-ihmisiä vai viihdytkö paremmin kaupungin vilinässä kesäviikonloppuna ?

Tähän on kyllä niin helppo vastata - ehdottomasti viihdyn mökillä / kotona / maalla parhaiten.

 Tosin se on sanottava , että välillä on kiva lähteä tuulettamaan päätä kaupungin vilinään ja silloin isot kaupungit Etelä-Suomessa vetävät pisimmän korren - Turku on ehdoton lempparini. 
5. Miten lomailet ?

Olen vähän tämmöinen kotihiiri - tuntuu, että ei millään raaskis lähteä mihinkään... eli rehellisin vastaus on kotosalla.

 Haaveissa on kyllä pyörähdellä vähän muuallakin - saapa nähdä. Ainakaan tulevana kesänä ei ole reissusuunnitelmia kotisuomen ulkopuolelle.

Hiihtolomat olemme viettäneet lapissa, mutta kesällä tuntuu ,että oma talo ja tämä kaikki tässä on niin tässä. Meille kokoontuu tätä omaa ja vähän vierastakin sakkia, joten .... ! Mökkihöperö minusta taitaa olla tulossa :)


6. Mieluisin matkakohteesi tai minne haluaisit matkustaa ?

Meillä asuu sukua ja perhettä maailmalla, joten vastaan tähän ,että Chilen Valparaiso sekä Saksassa Berliini.

Yksi haaveeni on vuokrata talo Toscansta.

Yhdesti se oli jo lähellä, mutta sitten löysimme tämän kotimme ja jumitimme tänne :)


7. Mistä haaveilet ?

Oikeastaan en mistään - koen, että elän haavettani.
Terveyttä ja pitkää ikää toivon.Ai niin - lampaat ois kivoja :)

8. Oletko sitku-ihminen vai heittäydytkö helposti toteuttamaan joskus mahdottomiltakin tuntuvia ideoita ?

Toivottavasti en ole sitku - ihminen , mutta kyllä minä olen myös varovainen mahdottomien haaveiden suhteen - eli joo ja ei...riippuu.
9. Makea vai suolainen herkku ? ja mikä se on ?

Olen aika tarkka siitä mitä syön, mutta jos oikein tekee jotain ihanan överiä mieli, se on pitsa :) Siihen ei vain kyllästy ja johtuukohan se siitä, että kun sitä syö niin harvoin niin se on niin ihanaa !!! 

Makean suhteen en ole niin perso, mutta se on ihan totuttu tapa. Nuorena tykkäsin suklaasta - sen aika ollut jo aikoja sitten ohi. Vyötärö ei sitä kestä.

Mutta ..ehkä se olisi se herkku makeista jos joku pakko sanoa.

10. viimeksi lukemasi kirja, vai etkö lue kirjoja ?

Luen - minulla on aina kirja kesken - toisinaan pitempään , mutta aina joku meneillään. Nyt on Tuula -Liina Variksen rakas.11. Kumpi mieluisampi, mökki mukavuuksilla, vai vaatimattomampi ilman sähköä ja juoksevaa vettä ?

Meillä on mökki omassa pihassa , joten siellä ei ole vettä - on kyllä sähkö.  Se siirrettiin sinne mieheni lapsuuskodin pihasta ja on hänen isänsä tekemä hirsimökki. 

Mietin, että jos meillä olisi kesämökki (siis oikeasti matkan päässä ) tahtoisin sen ehdottomasti veden äärelle. Lapsuuskesien kesämökki oli meren rannalla ja meri on ehdottomasti se juttu.

Tunnustan myös, että mitä enemmän ikää tulee sitä enemmän mukavuuksista nauttii :) joten kaikki kelpaisi..kunhan olisi se meri.


Krissen kysymykset olivat niin kivoja ja laiskana ihmisenä pyydän, että jos joku innostuu tästä haasteesta kannattaa napata ne ! En myöskään haasta ketään, mutta suosittelen tämän tekemään - oli kivaa. Kiitos Krisse <3

Mukavaa sunnuntaita kaikille <312 kommenttia:

 1. Kivasti olit vastaillut Krissen kysymyksiin ja hauska tutustuakin sinuun taas vähän lisää. :D
  Ja kuinka ihania kuvia sinulla taas, kyllä näistä kuvista näkee, että kuvaaminen on sinulle tärkeää <3
  Lampaista haaveilen minäkin, mutta kun asutaan taajamassa, ei se ole mahdollista...vielä...ehkäpä sitten eläkkeellä se mummonmökki maalla ja ne lampaat ja ehkä heppakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tässä työmatkan varrella nuo lampaat ja joka kerta ne niin sydäntä sykähdyttää - nyt siellä on ollut paljon pienokaisiakin - samoin on niitä "karvalehmiä" kuten me niitä kutsumme - mutta niiden kanssa en edes haaveile näin tumpelona eloani :)) kanat ois kivoja. Kiitos sinulle :)

   Poista
 2. Haasteiden vastauksia on aina mielenkiintoista ja mukava lukea :-)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun vastasit ja oli mielenkiintoista lukea vastauksia. Ja entäs noi ihanat kuvat sitten! Joo, alle 1000 lukijan blogeille tämä on tarkoitettu. Semmoiseen lukemaan en ainakaan minä pääse koskaan, kun tuntuu, että lukijamäärä polkee paikoillaan. Kun tulee yksi uusi lukija lisää, niin kaksi lähtee :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei välitetä :)) minusta tässä on pääasia,että on hauskaa :) ja kuitenkin täältä on löytänyt tosi kivoja tyyppejä, joista on tullut blogikavereita .. siitä olen tosi iloinen ja kiitollinen. Tätä en ala suorittamaan pääluvun takia - menee hauskuus :)

   Poista
 4. Tätä oli mukavaa lukea, mutta sitäkin enemmän nautin kuvituskuvista. Kaunista.

  VastaaPoista
 5. Tämä on niin kiva haaste ja olipa hauskaa lukea näitä. Se oli mielenkiintoista, että olet hieman kärsimätön ja se että tosiaan olet pystynyt jättämään suklaan jo aikoja sitten.

  Hieman samaa vikaa, pitkään tuumin, että muutan eläkepäiviksi takaisin Helsingin keskustaan, muttä enää en ole niin varma. Tuntuu että kun käyn siellä hengittelemässä hieman vilinää, tulen vikkelään takaisin tänne meidän pikkukylään ja ah mieli lepää. Niin sitä muuttuu, suoraan sanottuna vanhenee.

  Mukavaa maanantaita Anne <3

  VastaaPoista
 6. Olen minä kärsimätön - ajoittain, mutta onneksi minulla on pitkä pinna :) Suklaata söisin kaksin käsin jos se olisi hyväksi ;) raakasuklaata teen toisinaan. Kyllä meille on niin oikea muoto tuo maalla asuminen, mutta koskaan ei voi elämästä tietää eli sanoinsinkin, että tällä hetkellä. Oikein kivaa viikkoa sinulle myös :)

  VastaaPoista
 7. Mulla ei oikein ole edes sanoja kirjoittaa tähän mitään, koska en voi mitenkään välttää toistamasta itseäni ja sanomasta, että miten voitkin (aina) kirjoittaa ihan niin mun päästä näitä juttuja?? Ihan hassua. Tai sitten me vaan ollaan ihan oikeasti niin samiksia. Parhaiten kotona viihtyvää, perusonnellista sorttia. Ja hyvä niin.

  Ihanat vastaukset ja niin nostalgiset kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos :) tämähän on jo aikoja sitten huomattu, että jonkinsortin sielunsisko siellä on :)) <3

   Poista