tiistai 1. lokakuuta 2013

Muutamia mietteitä tiistai-illan ratoksi...

Satuin taas onnekseni näkemään blogistanian ja nyt siinä Katja Lahden kirjoittama Project Mama - blogi pääosassa ...

Nuori nainen kertoo äitiydestä oikein raikkaalla ja terävällä tavalla. ..
Omat lapseni ovat aikuisia , joten ihan enään ei aihe kosketa, mutta muisti ei ole vielä mennyt.

Hän sai vieraakseen kaksi lukijaansa.. toinen oli kolmen lapsen äiti ja toinen ei halunnut omia lapsia. . 

Toinen kertoi ,että hänellä on ollut aikanaan kova vauvakuume jo nuorena -toisilla ei- ei tällä Katjallakaan joka oli nyt kahden lapsen äiti.

Tästä heräs muutama ajatus..

Kuulun itse siihen ryhmään ( ryhmään??) joilla se vauvakuume oli hyvin aikaisin.. ikäänkuin itsestäänselvyys ,että tahtoo lapsia - ja tahtoo paljon ja on iloinen jos voisi saada ja pelkää jos ei saa.... Sain 4 :) ja vähän ohessa sellaisiakin joita en ole itse synnyttänyt. Olen onnekas. Sain mitä halusin.

Olen nähnyt läheltä mitä se on kun vauvaa ei kuulu eikä näy - suunnaton suru ja tuska.. ja pettymys aina vain uudestaan ja uudestaan. Kohta kaikki pyörii asian ympärillä niin ,että mittasuhteet saavat aivan omat ulottuvuudet - luonnollista.

Minulla on myös ystäviä jotka eivät koskaan ole halunneet.. he eivät silti ole kylmiä ja tunteettomia ihmisiä - vaikke heille on näin kerrottu ...!!!!
Minusta on erittäin kypsää ja rohkeaa olla haluamatta jos ei halua..
Ihmettelen vain ,että miten se kanssasisaria niin voi kiinnostaa.. että tehdään luonnealyysikin sitten bonuksena mukaan.. vaikkei sitäkään pyydetä.

Yleensäkin - mitä kenellekään kuuluu haluaako toiset perhettä ja milloin ja miksi.. ja jos itse katsotaan ,että kun ollaan  nuorena ne lapset haluttu ja onneksi myös saatu  - niin silloin se automaattisesti olisi kaikkien haluttava..
ja mikä kummallisinta ... jos näin ajatellaan ..niin voisi riittää se ajattelu.....mutta, että se vielä kaiken lisäksi toisille kerrotaan. 

 Tarjoillaan valmiiksi mietittyä pakettia.
Onneksi tänä päivänä ihmiset ( ainakin aika monet ) uskaltavat jo elää omansa näköistä elämää ja toivottavsti kunnioitus toisten valintoja kohtaan kasvaisi - 
-tai olisi edes hienotunteisuutta - 

Minusta lapset ovat parasta mitä minulla rakkaan aviomieheni lisäksi on... mutta ne joilla ei ole tai eivät halua tai eivät saa tai.... heillä on sitten jotain muuta..
Näin on hyvä.
 Tänä päivänä nuoret ovat enemmän hereillä - he eivät enään purematta niele kaikkea mitä heille tarjotaan - onneksi !

Elämänkokemus tulee elämällä - sitä ei voi saada muuten..mutta aivojen ja omien valintojen käyttöön on kaikilla (pitäisi ainakin ) oikeus - ainakin Suomessa.

Tärkeintä mitä vanhemmat lapsilleen (minun mielestäni voivat opettaa) on : kyseenalaistakaa - epäilkää - olkaa rohkeita -kuunnelkaa itseänne - muistakaa valita väärästä oikea - vain te itse tiedätte mikä on se oikea.  Rakastakaa - se on kaikkein tärkeintä. 

Jos jollain pieniä lapsia - tai isompiakin - tai ei ollenkaan - suosittelen tätä Katjan blogia;)

2 kommenttia:

 1. Hyvä teksti mamma!kenelläkään ei ole oikeutta mennä sanomaan toiselle millainen on se kuuluisa ''oikea elämä'' tai millaista elämää kuuluisi elää.
  Jokainen ihminen on erilainen ja tahtoo erilaisia asioita elämältään, kaikilla on se ihan OMA elämä jolla saa tehdä tai jättää tekemättä mitä tahtoo, kenenkää ei pitäisi lähteä sitä arvostelemaan.
  En ymmärrä väitettä että lapsettomat ihmiset ovat kylmiä, ilkeitä ja jopa ihan hirviöitä, se on ihan järjetön väite, voin kertoa et on paljon perheenäitejä jotka eivät välttämättä ole sieltä sympaattisimmasta päästä.
  Ei se haluatko lapsia vai ei voi määrittää sinua tai persoonaasi.

  VastaaPoista
 2. juurikin näin :) paljon enemmän olisi hyvää mieltä ja tahtoa ihmisillä kun loppuisi se kyttäminen ja toisten arvostelu..

  VastaaPoista