lauantai 22. elokuuta 2015

Aika - mihin se vilahtaa ??


Viime aikoina olen miettinyt AIKAA- mihin se menee - mitä tulee ? miten se meneekin niin nopeaa? vai kuvittelenko vain ?

Miten yhtäkkiä kaikki ympärillä ovat niin nuoria ja minä se  vanhin -  työpaikalla ja vapaalla ?!

Töissä se tosiasia on tullut vastaan jo aikoja sitten - eikä siinä ole mitään, mikä haittaisi. Nuoret ihmiset ovat niin energisiä ja täynnä tarmoa  - siinä ei ole mitään moittimista. Minulla on ikäni ja kokemukseni ja nämä kun yhdistää - se on aika hyvä paketti.

Tänään istuin kampaajalla ja huomaan ,että tämä nuori, niin taitava nuori nainen on nuorempi kuin minun kuopukseni - apua - näin se menee. 

Pakostakin se laittaa realiteetit kohdilleen - elämä on. 

En vain tahdo, että aika menisi niin lujaa - ei ole kiire vanhuuteen.

Jos minulta nyt kysyttäisiin :  että mikä olisi se toive, jonka tahtoisin toteutuvan tänään ..tiedän tasan varmasti mikä olisi vastaus : tahtoisin edes yhden päivän kun lapseni olivat pieniä ... kun ne mahtuivat syliini.. että maksaisin vaikka mitä jos saisin sen. Se tuntuu ihan kipuna kun ajattelee, että mihin se aika meni - ja , että ymmärsinkö silloin kuinka arvokasta aikaa elin. Ehkä en.

Miten iloinen olenkaan siitä kuinka hyvät välit /läheiset ovat lapsiini tänä päivänä. Kait se jostakin kertoo ?

Toinen asia, johon törmäsin tänään oli ilkeys ! 

Tyttäreni on kirjoittanu vuosia jo blogia "tuuli kulkee missä tahtoo"  - blogi on avoin ja minun mielestäni ihana - tosin äitinä en voisi muuta ajatellakaan.

Hänen blogissaan on toistuvasti tullut "ehkä samalta " tyypiltä ilkeilyä - ihan totta- sen saa estettyä -mutta mietin ,että miksi ja mistä se kertoo ??

Tyttäreni ei  näistä ottanut stressiä - nauroi lähinnä. Onneksi !!!

En ottanut minäkään - mietin vain, että miksi ? Ajattelen itse, että mikä olisi omassa elämässä niin pielessä, että lähtisi ilkeilemään tuolla tavalla ?! ilkeilemään millään tavalla ?! saako oikeasti terve ihminen mitään nautintoa siitä, että loukkaa toista ?! en usko. Minusta hyvä kasvattaa hyvää - ja rakkaus kasvattaa rakkautta.

Oletteko te törmänneet ilkeilyyn blogeissa ?13 kommenttia:

 1. Aika menee kyllä nopeaa. Kuopukseni meni ensimmäiselle luokalle, vaikka juurihan hän syntyi. Nyt ymmärrän, kun kaikki hokivat, että nauti vauva-ajasta. Se on niin lyhyt aika ja niinhän se olikin.
  En ymmärrä, miksi pitää olla ilkeä. Onko se kateutta? Mutta, miksi kuluttaa energiaa siihen? Uskon, siihen, että kun itse teet hyvää, niin saat samaa itsellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netti on oiva paikka kiusata - ja nimettömänä tietenkin. Aina se kuitenkin kääntyy sanojaa/kirjoittajaa vastaan - loppujen lopuksi. ihan samaa mieltä - hyvällä saa paljon enemmän aikaan kuin pahalla.

   Poista
 2. Anne hartain toiveeni täälläkin, aikamatka lasten vauva-aikaan pikkulapsiaikaan. Aina kun ajattelen asiaa, tuntuu se kipuna, suruna, kaihona, sitten yritän vakuttaa itseäni, kuinka hienoa ja etuoikeutettua on kulkea koko matka lasten kehityksessä aikuiseksi. Saan siitä himppasen lohtua ikävään. <3

  Tyttäresi on niin suloinen, nauravainen ja ihana, ei ilkeilyä ansaitsisi osakseen, onneksi suhtautuu vahvana negatiivisuuteen, on saanut hyvät eväät ihanalta äidiltä elämän matkalle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se niin - kaihoisaa. Muistan kun mummuni sanoi minulle kun harmittelin nuoruuttani murrosiän kourissa :" Kun täytät 20 aika lähtee menemään lujaa - ja kokoajan vauhti vain kiihtyy - silloin en sitä ymmärtänyt - nyt tiedän mitä hän tarkoitti. Kiitos kauniista sanoista - onneksi Enni ei tuollaisista hetkahda. Silti minua tympii tuollainen typeryys.

   Poista
 3. Mä en myöskään ymmärrä ilkeilyä blogeissa. Miksi pitää kirjoittaa joku ilkeä komentti? Eikö voisi olla sitten kirjoittamatta ja lukematta koko blogia, jos ei ole mieluista. En ymmärrä. Itse en ole saanut kuin muutaman ilkeän kommentin vuosien aikana, mutta aina ne satuttavat.Hyvä, että tyttösi ei ota niistä stressiä. Ihana tyttö, kun on ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän sen kertoa kirjoittajan pahasta olosta - ei sellainen ihminen, jolla on asiat kunnossa ja hyvä olla itsensä ja muiden kanssa tee noin. Aina on riittänyt ihmisiä joita toisen onni harmittaa - vaikka se ei ole yhtään heiltä pois.

   Poista
 4. En ole itse koskaan törmännyt mihinkään ilkeään, mutta kuullut olen muilta, että aina välillä tuollaista tapahtuu. En kyllä tajua, miksi!! Ilmeisesti kommentoijalla on itsellä todella paha olo...tai on jotenkin kateellinen...tai...en kyllä tiedä yhtään pätevää syytä.
  Katselin tyttäresi blogia....vanhempiakin postauksia ja ymmärrän vielä vähemmän, miksi joku on kirjoitellut ilkeästi...kaunis nuori nainen ja blogi on juuri sellainen, mitä nuoret kirjoittelee.
  Stemppiä hänelle vaan♥ JAtkakoon samaan tahtiin!

  VastaaPoista
 5. ...niin tuosta ajankulumisesta, mitä vanhemmaksi sitä tulee, sen nopeammin aika juoksee...vai tuntuuko se vaan siltä...:)

  VastaaPoista
 6. Tulee mieleen, että voihan sitä ilkeillä jokin tuttukin ja saada siitä jotain kieroa tyydytystä - tai sitten joku ihan random tyyppi. Kertoo pahasta olosta tai kurjasta luonteesta. On ala-arvoista mennä henkilökohtaisuuksiin.

  VastaaPoista
 7. Täysin samaa mieltä..aika menee aivan liian nopeaa.Ja lapsistaan se asian huomaa turhankin helposti.Onneksi meillä on vielä yksi koululainen,joka iltaisin käpertyy hetkeksi kainaloon <3 Onhan niitä ilkeitä kommentteja tullut luettua,omaan blogiini niitä ei ole tullut.Ajattelen,että sellaisella ihmisellä,jonka pitää ilkeillä on itsellään asiat huonosti tai ahdistunut olo.Vaikka ei kait se oikeuta olemaan ilkeä..Mutta mitäpä muuta sellaisesta voisi ajatella..Onneksi voi jättää omaan arvoonsa.Mukavaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin - omaan arvoonsa. Oikein ihanaa viikkoa sinullekin - taidetaan saada vielä kauniita ilmoja.

   Poista
 8. Voi ajan kulumista tosiaan, mihin ne kaikki vuodet katoaakaan! Niin samaa mieltä tuossa, että ikää kun tulee, niin ajan kuluminen vaan kiihtyy. Tämäkin vuosi, jo elokuun loppupuoli.

  En ymmärrä tahallista ilkeilyä, en somessa enkä elävässä elämässä. Jos ei voi muuta kuin ilkeillä, niin olisi paras olla ihan vaan hiljaa. Sitä en tajua, miksi jotkut kuvittelevat olevansa oikeutettuja ilkeilyyn ja toisen mielen pahoittamiseen!!?? Onni että tyttärelläsi on luonnetta jättää moiset kommentit vaille mitään arvoa, jollekulle toiselle saattaa tulla surku pidemmäksikin aikaa. Iloa tulevaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hän ei ota noita iholleen - ei se ilkeys ole maailmasta mihinkään lähtennyt. Iloa sinne myös- nautitaan tästä ihanasta elokuusta - oli sitten arki tai pyhä :)

   Poista