maanantai 11. elokuuta 2014

"Hei - milloin on seuraava loma?" 8-luokkalaiselta kuultua :)

Arki on alkanut ... herätyskello määrää aamun tahdit ja sen mukaan mennään. 

Kuluva elokuu tulee olemaan muutenkin kiireinen - on juhlaa juhlan perään. Rakkaimpani kummipojan hääjuhlassa päästään valmiille - rippijuhlat sitten aiheuttavat hiukan enemmän vaivaa. Kaikella on hintansa ...juhlillakin, ja nyt en tarkoita rahaa. Mikäli ei koskaan järjestäisi juhlia .. niitä ei sitten olisi ja entä sitten - tylsää! - Minä ainakin pidän juhlista. On mukava saada taloon ystäviä ja rakkaita läheltä ja kaukaa. Tympein vaihe on juurikin tämä .. pikkuisen stressiä ja miettimistä - mutta sitten kun ollaan juhlapäivässä ... yhtäkkiä vain kaikki sujuukin - ja vaikka tulisi kommelluksiakin .. JUHLA siltikin. Saan apuja sukulaisilta ja ystäviltä, joten järjestämisestä en ota kunniaa yksin itselleni.

Vielä kun aurinko hellisi meitä ja saisi kattaa osan ulos ... ! Mutta sillä mennään, mitä tulee ja hyvä näin.

Kuluneena lauantaina tuli 100-vuotta Tove Janssonin syntymästä. Katsoin kaikki häntä koskevat ohjelmat mitä televisio tarjosi. Kuuntelin kun radiossa toimittaja kertoi, että" kaks plussan keskustelupalstalla netissä...oli ollut jo kiivas keskustelu Toven elämäntavoista - paheksuvaa ja tuomitsevaa ) ... !!!

Mitä ihmettä ???

Ymmärsin, että kyseessä ovat nuoret ihmiset ?! 

Taisi Esko Valtaoja jossakin lehtijutussa sohaistakin tätä aihetta - ei Tovea -  vaan näitä "nettimölinöitä" - kutsui niitä aivopieruiksi ja olen kyllä samaa mieltä. Ymmärrän, että siellä on helppo (varsinkin nimettömänä, laukoa mitä vain, mutta en siltikään ymmärrä MIKSI?)

Muistan kun eräs tuttavani oli kysynyt netistä jotain pikkuleipäohjetta - sekin jokin tälläinen keskustelulinja, asiallinen ..mutta pian siellä oli ollut täysi rähinä päällä ?!- kaikki alkoi pikkuleipäresepteistä ja päättyi nimittelyyn ja ilkeilyyn. Oikeasti - MIKSI ?

Mikä on tämä ilmiö ? Se on minusta rakentavaa, että ihmiset saavat olla toki omaa mieltään, mutta sitä en ymmärrä, miksi ilkeillään ? 

Tuskinpa ne lapset muumeista pilalle menevät vaikka heidän piirtäjänsä joskus wiskiä joikin ja piti hippoja. Hän oli kuitenkin hyvin rohkea nainen ja avasi monenlaisia portteja tuleville sukupolville - Aina näitä vain tarvitaan - vaikka turpiinhan siinä  tulee.

Mielestäni juurikin hän opetti suvaitsevaisuutta ja rakkautta. Siksi se kaikki ilkeämielinen kirjoittelu tuntui pahalta.  

Tämän enempää en  tästä provosoidu  ... !

Me saadaan syksy - niin se vain tulee - aina kesän jälkeen - ensin tuntuu aamuissa/öissä/illoissa ja sitten pikkuhiljaan valtaa päivätkin - mutta tervetuloa  ...! 

Vuodenajat ovat ihan parasta meillä.Voikaa hyvin :)


14 kommenttia:

 1. Minäkin katsoin kaikki Tovesta kertovat dokumentit ja tykkään muumeista...Toven elämäntavasta..:)
  Samaa olen pohtinut täällä netissä rehottavasta pahansuopaisuudesta... nimettömänä ja kasvottomana on vaan niin helppoa laukoa ilkeyksiä. Luulenpa, että nämä ihmiset ovat hyvin surullisia ja voivat huonosti. Ihmieen jolla elämä on mallillaan ja joka on tyytyväinen elämäänsä ei tarvite täällä netissäkään laukoa tyhmyyksiä!!
  Syksy on tosiaan kohta täällä ihanaa..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä tästä - jos on itsellä" elämän palikat" koossa ja elämäänsä tyytyväinen - ei tarvitse kivet taskussa kulkea.

   Poista
 2. Minä olen ollut joskus kirjoittelemassa kahdella suljetummalla foorumilla, jonne piti luoda oma käytyäjätunnus ja kirjoittaa tarpeeksi viestejä, että pääsi lukemaan esim. toisten nettipäiväkirjoja. Siellä oli tosi hyvä henki ja sieltä olen saanut ystäviäkin. Avoimemmista foorumeista sen sijaan on tullut paikkoja, joissa nimettömänä on helppo laukoa mitä sattuu, ehkä näiden viestien avulla puretaan omaa turhautuneisuutta, tietämättömyyttä tai jotain pahaa oloa ja saadaan hetkeksi itselle jokin vallantunne, kun pystytään muita nälvimään, jos elämänhallinta on muuten hukassa tai on vaikea sietää pettymyksiä, niin se voidaan purkaa näin netissä muihin ihmisiin.

  VastaaPoista
 3. Itse olen niin kesseli juhlien järjestäjä, ettei mitään määrää :). En voi muuta kuin ihailla ihmisiä, jotka suitsait leipoo pöydät täyteen kaikenmaailman herkkuja ja siinä sivussa kattaa kauniisti ja muistaa koko ajan keittää riittävästi kahvia ja ehtivät vielä seurustelemaan vieraiden kanssa.
  Meikäläinen vaan ressaa ja tilaa kaikki tarjottavat valmiina, mutta siitä huolimatta suhaa paikasta toiseen, kun kahvi on koko ajan loppu tai jotain :). Mutta kivaa on yleensä sen harvan kerran kun juhlan aihetta on.

  Ja mitä noihin nettipalstoihin tulee, niin ne on kyllä sellaisia paikkoja, että jos haluaa itsensä nopeasti raivon tai vähintääkin loputtoman hämmästyksen partaalle, niin ei tarvi montaakaan kommenttia lukea. Ei vaan voi käsittää mikä antaa joillekin ihmisille muka oikeuden olla ilkeitä ja asettua "viisaudessaan" kaikkien muiden yläpuolelle. Hohhoijaa. Luotan tässäkin siihen, että paha saa lopulta palkkansa ja viattomat pikkuleipien leipojat onnellisen elämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi, että ... kuulostat minulta - mutta aina ne vain jotenkin sitten onnistuu. Minä myös stressaan ja kiukkankin ja sitten kun se päivä koittaa niin jotenkin vain kaikki on taas hyvin :)..tuo kesseli on niin hyvä :)) ennen leivoin kovasti itse ja tein ja touhusin - ja huomaa, että enenemissä määrin se puoli vähenee ;)

   Poista
 4. Juhlat ovat kyllä ihania, mutta vähän on kyllä sellaisia meillä järjestetty. Lasten rippi-ja valmistujaisjuhlat on pidetty, mutta kumpikaan meistä vanhemmista ei järjestänyt sen paremmin 50- kuin 60-vuotisjuhliakaan. Ehkä ollaan ikäviä ihmisiä. Syytän aina tästä järjestämishaluttomuudesta sitä, että kummankin suvut asuvat kaukana meistä, joten hankalaa olisi järjestää kaikille majoitusta ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama on itsellänikin näiden pyöreiden kans - en ole niitä viettänyt isosti. Olen kyllä ollut kivoissa juhlissa, mutta minun juttuni se ei ole.

   Poista
 5. Ei kaikki vaan ole juhlijatyyppiä. En itsekään ole. Hyvää syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä se on ... Kyllä ne omatkin juhlat on aina olleet näitä lapsiin liittyviä. Onneksi on tämä vapaus sitten näiden vapaaehtoisten kanssa päättää, että millaiset järkkäilee. Vaikka omaa harkintaahan sitä voi käyttää näiden rippi-yo yms. juhlienkin kanssa. Mukavaa syksyä sinulle myös.

   Poista
 6. Elämänmakuisia kuvia ja menoa!
  Tove osasi ainakin nauttia elämästä!
  Nautitaan mekin! Tunnelmallisia syysiltoja sinne!

  VastaaPoista