lauantai 29. maaliskuuta 2014


Sisustuslehtikö vain sisustuslehti ???

Yläpuolella olevat kuvat on näpsitty uusimmasta Divaani-lehdestä ---  Syy miksi ne tänne lainailin on yksinkertaisesti se, että hullaannuin tämän pariskunnan kodista ihan täydellisesti. Pakko tähän lisätä, että ihan parasta rentoutusta on kuppi hyvää kahvia ja sisustuslehdet.. ihanat, persoonalliset ja elämänmakuiset kodit ja tarinat niiden takana. … mutta ihan joka lehti ei aiheuta näin vahvaa fiilistä kuin tämä Pernillen ja Leiffin koti Kööpenhaminassa. Kotiin liittyvä tarinakin on kuin satua - ainakin minusta - kertoo rohkeudesta ja itsensä kuuntelemisesta - siitä, että tietää mitä tahtoo ja uskaltaa tehdä jotain niinkin erikoista kuin tässä on…tehdä koti entiseen moottoripyöräkorjaamoon ! Ja millainen koti. Elämänmakuinen.

Jälleen kerran huomaan mistä pidän…! Pidän puutaloista, kivitaloista, vanhoista taloista , kuluneista taloista, uusista taloista …mutta kaikissa niissä minun punainen lankani on boheemius ja kodikkuus, omaperäisyys. Lapsena rakastin Peppi Pitkätossua ja hänen taloaan - taidan vähän vielläkin ;) !


Siinä missä vanha talo kertoo tarinaa jopa satojen vuosien takaa, niin uusi talo tuoksuu uudelta ja aloittaa tarinansa vasta nyt.
Rakkaita koteja asukkailleen kumpikin. On ylipäätään turhaa kiistellä mikä on parempi - toinen näkee kauneuden siinä kuluneessa maalipinnassa, toinen tahtoo, että kaikki on tiptop - sallittakoon erilaisuus. Minusta tärkeintä on se, että jokainen saisi asua kodissa minkä tuntee ja kokee omakseen. Koti on varsin kallis investointi ja on paljon ihmisiä, jotka eivät voi/pääse toteuttamaan unelmiaan sen suhteen. Uskallan kuitenkin väittää, että unelmista ei kannata luovuttaa.
Toiselle vuokrayksiö voi olla enemmän koti kuin hieno uusi omakotitalo.Olin jo kuvitellut, että tässä lehdessä paras juttu oli tuo ylempi … mutta sitten löytyi vielä tämä
Helsingin kuuluisa Rööperi ja siellä Vihervarpusen kortteli ..ja tarina tästä Kaijasta, joka on varsinainen viherpeukalo ja saanut sinnikkyydellään ja taidoillaan todella kauniin ruukkupihan …


Jos asuisin Helsingissä ja kerrostalossa - koti tämmöisessä talossa olisi lottovoitto.. ja juuri tämmöinen naapuri kuin tämä Kaija.

Miten hyvänmielen lehti voikaan sisustuslehti olla !

Ihanaa lauantaita kaikille ! 

4 kommenttia:

 1. Joskus vuosia sitten rakennettiin mieheni kanssa talon...tykkäsin, mutta talo olikin vanha jo syntyessään...oli puuhellaa sun muuta...nyt asumme vanhassa talossa ja tykkään kyllä enemmän. Olen sanonut, että jos ja kun joskus tästä lähdetään, haluaisin muuttaa vanhaan kerrostaloon...korkeat huoneet ja leveät ikkunalaudat..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä on myös itsellämme vanha talo - ostimme tämän muutama vuosi sitten. Osa talosta on rakennettu ,muistaakseni 53 vuonna…loput uudempaa. Mutta eipä tuo ole vanhaa kun vrt, että olen asunut satoja vuosia vanhassakin :D. Ajattelen itsekin niin,että jos/kun joutuu joskus tästä kodista luopumaan niin se olisi juurikin jotain tuollaista mitä kuvailit :) Niitä vain ei ole kovin paljon tarjolla. Nuorena asuin vuokralla talossa, jonka ikkunalaudoilla pystyi istumaan ja kirjaa lukemaan -- ne oli kiveä..isot ja kauniit :)

   Poista
 2. Täytyy napata tuo lehti jostain, iski kyllä minuunkin nuo kuvat! Vaikka itse ajattelin, että jos unelmatalo on mahdottomuus niin kelpaa jokin muukin ja kyllä talosta kuin talosta koti syntyy. Mutta niin se nyt vaan meni, että se toivekoti meille tuli, vaikka tehtiin tarjouksia useammastakin talosta, aika uusistakin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :) kävinkin blogissasi ... oikea herkku se uusi koti !

   Poista