torstai 6. maaliskuuta 2014


Saanko esitellä :) ?   GUDRUN SJÖDEM ...

Kun nyt on törmännyt tähän värittömyyteen kodeissa ( tämä ei ole moite:) pidän itsekin hyvin paljon valkoisesta, harmaasta, mustasta ja siitä hillitystä ja harkitusta, mutta
 Gudrun on järisyttänyt musta-valkoinen-harmaa" rauhaani "!!!

Ehkä tässä on jotain sellaista "rakkautta" mikä liittyy vanhoihin taloihin- vanhoihin kouluihin ja asemiin !!! Jotenkin näen Gudrunin ja niiden liiton silmissäni.. ja automaattisesti myös hyvin rehevän puutarhan.

Makuni on hyvin kahdenlainen - ja yritän jotenkin sitä sitten sovitella omassa kodissani ja vaatteissani… puhtaasti fiiliksellä !

Huokailen Vepsäläisellä Artekin perään - ihanaa ihanaa Alvar Aalto! Se eleettömyys ja tyylikkyys - kodit kuin koruja … yhtälailla kun viihdyn harmaassa jakkupuvussa niin viihdyn myös värikkäissä ja rennoissa pellavavaatteissa ja rakastan värejä … sovitappa siinä sitten ne kotiin niin, että omaan ja perheen silmiin hyvältä näyttää :)  no minäpä sovitan.

On niin paljon kauniita koteja - värikkäitä ja värittömiä - juju piilee siinä miten sen tekee. Uusin Deko-lehti taas näytti herkkupaloja. Varmasti tärkeintä kuitenkin on se, että kodissa asujat viihtyvät siellä ja saavat toteuttaa itseään. . . kaunista ja kestävää, aitoja pintoja.

Minusta sisustaminen ei ole sitä, että kaikki laitetaan yhdellä kertaa ja sitten ne ovat siinä lopun ikää (tosin laadukkaat kalusteet ovat parhautta juurikin tuon takia..ajattomia aina) - Pienillä jutuilla sitä muutosta kuitenkin saa jos vaihtelua kaipaa - ainakin minä pidän siitä, että koti elää kokoajan jotain ihmeellistä prosessia :) Tällä en tarkoita, että huonekalut liikkuvat niin nopeaa paikasta toiseen, että yöllisellä vessamatkalla törmäilee niihin.. kun reitti on aina hukassa. Uskon, että ne joita sisustaminen kiinnostaa, tietää mitä tarkoitan.

Elämän kulku ja kerroksellisuus saa ja näkyy kodeissa. Välillä tulee muuttoja/lapset kasvavat/muuttavat kotoa ja kodin "inventaario" antaa mahdollisuuden puhtaaseen pöytään. Osa jää ja osaa lähtee.

Toiset asuvat samassa talossa lähes koko ikänsä - toisilla koti on vain muutaman vuoden kerrallaan sama .. puolensa kummassakin.

Olipa miten vain - ainakin sisustaminen ja remppa on kivaa :) Vai mitä olette mieltä ?


8 kommenttia:

 1. Tuttua on ja ihanan värikästä..:)
  Kerroksellisuus on kodissa minunkin juttu...ihanilen valkoisia koteja, mutta minulle ne ei sovi..:)

  VastaaPoista
 2. Sehän se onkin parasta… että jokainen saa tehdä kodistaan näköisensä.. . ja ammattisisustajat ovat taitavia kun osaavat lukea asiakastaan. Ei tule liikaa oma maku sieltä läpi, taitoa se on sekin :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa on ja remppaaminen ja sisustaminenhan vasta mukavaa onkin! Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 4. No ehdottomasti on kivaa. Ellei jopa ihan parasta :)

  Meillä on vanha talo, joka oli periaatteessa ihan asumiskelpoinen jo muutettaessa, mutta pikkuhiljaa ollaan sitä laiteltu. (Ja kun kaikki nurkat on kertaalleen rempattu, niin taas on saanut aloittaa alusta :)). Ihan parasta mun mielestä. Se että voi tehdä tai olla tekemättä. Kumpaankin on mahdollisuus. Ja aika usein olen miettinyt sitä, kuinka haastavaa on nuorilla pareilla, jotka päättävät rakentaa talon ja sitä pitäisi ihan vaan piirustusten perusteella osata tietää, mikä tiloissa on toimivaa ja mikä ei. Niin paljon helpompaa kun voi asua jossain valmiissa (joskin yleensä vanhassa ;)) talossa ja siinä sitten samalla tehdä huomioita ja muutoksia sen mukaan.

  Ja heti tuli ihan liian pitkä kommentti. Ei vaan osaa olla :)

  Ilahduin kun huomasin sut omassa pilipaliblogissani. Lämpimästi tervetulloo! Kirjoitan välillä ihan asiaakin, mutta useimmiten se on liian hankalaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos itsellesi kun kommentoit :) ilokseni löysin sinut tänään - huomaan, että ajatuksen virta kulkee hyvinkin samalla tavalla :) Olen itse samaa mieltä aina vanhoissa taloissa asuneena, että siinä on haastetta kokoajan ympärillä sopivasti … ei ole tarvinnut kerralla kaikkea miettiä - hattua nostan nuorille jotka siihen pystyvät:).. talon rakentaminen ei ole ihan pikku urakka. Itse pidän kovasti vanhoista taloista . . . pidän siitä, että talo on jo elänyt ennen minua :)

   Poista
 5. Uusi kävijä täällä, heippa vaan. Tekstissäsi oli hyvin tuttuja juttuja, samoja mitä sisustamisesta ajattelen. Tällä hetkellä etsitään meidän perheelle omaa kotia ajatuksella, että se remppaaminenkin oman näköiseksi on kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsikka, tervetuloa tänne:) niin ja onnea kovasti sen oman kodin etsimiseen - sen vain jotenkin sitten tietää kun astuu taloon sisään:) rempan kans kannattaakin olla armollinen itselleen, ettei liikaa väsytä itseä ja perhettä- jättää vähän varaa huiliakin :)

   Poista