maanantai 8. elokuuta 2016

Töihin paluu .. ahdistaako ?Lämpimän ja kauniin kesän jälkeen tuntui vaikealta aloittaa arki. Ei niin, että olisi valittamista - on hyvä kun on töitä, on kivat työkaverit ja mielekäs homma - mutta, silti se viimeisenä lomapäivänä  vyöryy päälle - sellainen ihmeellisen lamaannuttava tunne - APUA, kesä meni jo..!!! Minne se taas vilahti ?!

Vaikka laulussa sanotaan, että "vielä on kesää jäljellä" niin kyllä se arjen aloitus tuo syksyn niskaan hönkäilemään...tuntuu surulliselta ja kaihoisalta  ja yhtäaikaa kiitolliselta hyvästä kesästä - ota nyt selvää oman pään pyörremyrskystä.

Silti - kun menee sinne työpaikalle .. samat tutut tuoksut,  keväällä jätetyt  tutut kahvikupit  tiskikaapissa... juurikin samalla paikalla odottamassa arkea - kohtaa levänneitä ja ehkä myös samaa ahdistusta potevia työkavereita ?! halauksia, naurua ja jotenkin sellaista hervotonta menoa - kunnes se roti taas löytyy ja hetkessä ollaan kuin ei lomaa olisi ollutkaan. Eikö se näin mene :)  

Sain kuitenkin viettää loman viimeisen viikonlopun ystävän seurassa - pitkästä aikaan tapasimme ja säilöimme kyllä monta muistoa talven varalle <3

Kotimatkalla ahdistus on tiessään - tässä sitä mennään taas... elämä on.Elokuun pimeinä iltoina
puiden suhinassa
kesän viime henkäys,
haikean suloinen
ja syksyyn katoava.
- Kuiskaus menneestä kesästä

Maria Alstedt

12 kommenttia:

 1. Jeps, tänään palasin töihin neljän viikon loman jälkeen... Miten siellä tuntuikin ihan siltä kun ei pois olis ollutkaan... Ja harmikseni huomasin, että se niin valitettavan tuttu "en halua elää näin, en halua olla iltoja töissä, eeeeiiiiii...." fiilis pukkasi välittömästi päälle. :'( Kesäloma oli niin ihana ja paluu arkeen jotenkin tosi karu. Pitää ihan tosissaan tsempata jos haluaa että hyvä mieli olis pinnalla jatkossakin, jos se jo ekana työpäivänä meinaa pudota matkasta ja sitä vaan luiskahtaa siihen samaan tyytymättömyyden tilaan. No, ehkä tämä tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut joskus nuorena iltavuoroissa ja se ei kyllä minuakaan napannut. Ajattelen, että kun oikein väsyy ja kyllästyy niin siitä voi seurata unelma ja se voi jopa toteutua - luota siihen. En tiedä miten, mutta uskon, että vastaan tuleviin oviin kannattaa kurkkia jos niitä alkaa näkymään... Oikein paljon voimia sinne sinulle myös <3

   Poista
  2. Olen ollut jo pitkään väsynyt ja tyytymätön työtilanteeseeni... olen hypännyt sieltä välillä yrittäjäksi ja palannut takaisin, olen koittanut opiskella uuden alan ja taas palasin takaisin, koska ei vaan muita töitä ole (tai en osaa etsiä)... Olen hakenut vissiin viittä eri työpaikkaa tässä ohessa, mutta ei vaan uutta ovea aukene... Jotenkin väsyttävä ajatus, että enkö oikeesti pääse tuolta pois - kun ei ihan vaan voi heittäytyä työttömäksikään. Tavallaan tykkään työstäni, siellä on osioita joista tykkään erityisenkin paljon, mutta ne työvuorot on niin ikävät, en haluaisi olla iltoja ja viikonloppuja töissä, en jaksaisi noita epäsäännöllisiä työaikoja (viikolla voi olla 5 erilaista vuoroa! ja vapaapäivät siellä sun täällä), en kestä sitä jatkuvaa "muutoksia luvassa" tilannetta... siis koko ajan vaan vihjaillaan, että on tulossa muutoksia, mutta ei kerrota mitä ne on ja aina vaan pitää odottaa ja odottaa mitä tuleman pitää... Voi miten kovasti toivoisin, että nyt ihan pari päivää sitten laittamani työhakemus toisi mulle uuden suunnan, se työ olisi aivan ihana juttu... On oikeesti vaikea olla töissä hyvällä fiiliksellä, vaikka miten koittaisi asennoitua että "hyvä kun on sentään työpaikka". Toki välillä siellä on tosi kivaakin, mutta... kyllä mä muutosta kuitenkin kaipaan. Mutta luotto siihen, että "jotakin parempaa kyllä tulee"... se on vähän vaikeaa, kun monesta yrityksestä huolimatta ei mitään kuitenkaan ole näköpiirissä. No, koitan jaksaa kuitenkin vielä odottaa... koska tavallaan kuitenkin uskon siihen, että "se tapahtuu mikä on tarkoitettukin tapahtuvaksi".

   Joka tapauksessa ihanaa syksyä, siitä saa ainakin nautiskella oli työtilanne mikä hyvänsä! ♥

   Poista
  3. Hatun nosto sinulle - olet yrittänyt...moni ei tee mitään. Toivon, että nyt tärppää <3

   Poista
 2. Tutulta kuullostaa. Päivän, kun on töissä ollut, tuntuu, kuin lomalla ei olisi ollutkaan....tunne niin hyvässä, kuin pahassa...:)
  Ihana kuvasarja...taas..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se tuo rotikin elämään tulee siinä mukana :) pikku hiljaan alkaa lenkkeilykin taas maistumaan ;)

   Poista
 3. ...katsoin kuvia vielä uudestaan ja huomasin, että ensimmäisessä näkyy kesä ja viimeisessä on jo syksyn tuntua...:)

  VastaaPoista
 4. Kuvissasi ja sanoissasi paljon sellaista, jonka tunnistan. Helppo samaistua. Itsellä työt vielä odottavat muutaman viikon. Kesä on kestänytkin tällä erää kolme vuotta. Haikeus ja innostuskin voivat olla samaan aikaan.

  VastaaPoista
 5. Tiedän tuon - olen itsekin ollut hoitamassa lapsia kotona <3 siinä monta uutta asiaa ja mietettä, mutta yleensä hyviin menee ja koko perhe nauttii taas sitten siitä uudesta ajasta joka koittaa :)

  VastaaPoista
 6. Minä vietän täällä viimeistä lomaviikkoa ja juuri nuo ajatukset ja tunnelmat pyörii mielessä. Töissä on pääasiassa mukavaa, mutta ehkä se aikataulutettu arki ahdistaa töihinpaluussa. Rutiinit on ok, mutta ehkä tahti voisi olla kiireettömämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihmeen äkkiä se ottaa imuunsa .. onko sitten hyvä vain paha. Kiire on tympiää ja se vie mehuja, mutta onneksi ei ihan kokoajan niin ole..Nauti viimeisestä lomaviikosta :)

   Poista