sunnuntai 14. elokuuta 2016

Tummia pilviä, valkoisia pilviä - koko taivaan täydeltä !


Olen aiemminkin kertonut, että olen aina pitänyt Tove Janssonista - lukenut kaikki hänestä kertovat kirjat, joita olen käsiini saanut - rohkea ja viisas nainen. Ehkä kuitenkin eniten ihailin hänen kykyään heittäytyä ja olla samalla leikkisä - kyky nähdä kaunista ja kertoa siitä muille. 

En ole yksin tämän" fanitukseni kanssa" vaan minulla on myös ihan samanhenkinen ystävä - ja ihan vasta sain häneltä muutaman rivin Toven sanoja - jaan ne nyt tänne .. kolahtaako teillä yhtään ?
Olkaapa hyvät, Tovea lainaten :

MINÄ RAKASTAN RAJOJA. ELOKUU, JOKA ON KESÄN JA SYKSYN RAJA, ON HIENOIN KUUKAUSI MITÄ TIEDÄN. --- HÄMÄRÄ ON RAJA PÄIVÄN JA YÖN VÄLILLÄ, JA RANTA ON RAJA MEREN JA MAAN VÄLILLÄ. RAJA ON ODOTUSTA: KUN OVAT RAKASTUNEITA EIKÄ MITÄÄN OLE SANOTTU.


Ihan hassua, mutta tänään mielessäni kävi talven tuoksu - ehkä mieli tekee työtään ja hyvästelee kesää vauhdilla, mutta tänään vielä saatiin kunnon lämmin takaisin... toivotaan, että sitä riittää vielä moneen ihanaan iltaan ja kuulaaseen päivään - ennen kuin talvi tuoksuu.


Iloa arkeen !


7 kommenttia:

 1. Hienosti kuvattu nuo rajatunnelmat. Kolahti!
  Ja arvaapa mitä. Löysin viime viikolla kirjastosta Tove Janssonista kirjoitetun kirjan v. 2013 - Tee työtä ja rakasta (Tuula Karjalainen). En ole vielä ehtinyt aloittaa... on ollut kiireinen viikonloppu, mutta jos tänä iltana.
  Rajoilla mennään. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla myös se kirja - kannattaa ehdottomasti lukea :) Hyvää viikkoa sinulle myös :)

   Poista
 2. Hienot kuvat ja Tove <3 Onneksi meillä suomalaisilla on vuodenajat ja olisi vaikea sopeutua, jos niitä ei enää olisi. Tavallaan mieli on tässä hetkessä ja uuden vuodenajan odotuksessa. Tuo "Raja on odotusta", sitä jouduin hetken muistoistani kaivelemaan, niin kauan on siitä ajasta, kun mitään ei ollut sanottu. <3

  Koen myös iän ja vuosikymmenet tietyiksi rajoiksi, lapsuus, nuoruus, aikuisuus, keski-ikäisyys ja vanhuus. <3

  Mukavaa uutta viikkoa Anne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän myös noista "rajoista" ja vain Tove osaa sen muodostaa noin kauniisti sanoiksi :)

   Poista
  2. ja ps. ihanaa viikkoa sinulle myös :) <3

   Poista
 3. Pidän elämäkerroista ja kaikenlaisista tositarinoista, mutta Toveen en ole tutustunut. Pitäisikin korjata asia, sillä kuulostaa mielenkiintoiselta. Raja-ajatukset ainakin kolahtivat ja elokuu on <3. Jossain kohti en elokuusta niin paljon tykännyt, kun oli liian sateista, mutta nyt taas nämä värit ja kaikki luonnon kauneus ovat ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa tutustua - Tove ihan muutakin kuin vain muumit - ja eihän nekään ole "vaan". Nainen on ollut aikamoisen rohkea mielipiteissään ja sarjakuvissaan :) siitä pidän :)

   Poista