tiistai 30. elokuuta 2016

Kesä on hyvästelty ...


Moniko teistä viettää Venetsialaisia - kesäkauden loppumista tai miten sen nyt kukin ottaa - toisille se  tarkoittaa sitä, että kesämökkikausi loppuu .. meille se on kesän hyvästelyä - siirrytään syksyyn.

Meille tuli ystäväpariskunta pitkästä aikaan kylään ja toivat karvatassunsa mukanaan - siinä sitä sitten ynnättiin kesää ja ihmeteltiin tulevaa syksyä hyvässä seurassa.

Venetsialaiset sattuivat lauantaille ja kyllä oli ihan kunnon kesän lopetus - meinaan tuli semmoinen sade ja myrskytuuli, että oli ihana vain sovinnolla olla sisätiloissa.

Päivällä ehdimme pyörähtää naapurissa olevilla markkinoilla ja sateen ryöpsähtäessä päälle pysyimme visusti sisätiloissa - jos nyt ei oteta sitä hetkeä huomioon kun fiilisteltiin pihakiikussa löylyjen välissä...silloin ei enään satanut - oli vain pilkkopimeää.

Kuvat ovatkin sitten sunnuntailta, jolloin oli ihan toisenlainen ilmanala. Aurinko paistoi ja antoi vielä mahdollisuuden fiilistellä terassilla .. silti syksyn tunto ja tuoksut olivat ilmassa..  ja tuli ensimmäinen hallayö.

Toki syksy tuo kiusansa - pikkuisen meinaa flunssaa tehdä .. nuhaneniä on joka puolella.

Toiset asiat ne ei ikinä muutu :) flunssa-aallotkaan !

Näillä mennään eikä meinata !!!


11 kommenttia:

 1. Venetsialaiset kuuluivat meillä mökille ja erityisesti muinaistulienyöhön, jotai Lounais-Suomessa vietetään enemmän.

  Ihania tunnelmia teidän viikonlopusta!
  Lempeää alkavaa syksyä! Täällä kesä jatkuu vielä pari kuukautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän lämpöisää on vielä meilläkin, mutta illat ja aamut kovasti syksyisiä..

   Poista
 2. Vaikka tänäänkin on aurinkoa luvattu, niin kyllä sen syksyn vaan jo ilmassa tuntee...ihanan syksyn..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - varsinkin aamulla ja illalla se ero päivään on suuri :)

   Poista
 3. Venetsialaisiin "törmäsin" ensimmäisen kerran blogeissa muutama vuosi sitten. Täällä meilläpäin kun ei sellaisia (kai..) vietetä, joten olivat minulle ihan vieras käsite. Mutta isot juhlat kuulemma oli järkätty mm. meidän vanhemman pojan uudella kotipaikkakunalla Kalajoella. Laitteli iltajuhlista videonpätkää ja porukkaa oli kyllä pilvin pimein. Hauska uusi kokemus kuulemma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalajoella on aina isot pippalot :) itse vietin ensimmäiset venetsialaiset -80 luvulla ja Kokkolassa - siellä se oli jo silloin perinne josta en ollut aiemmin kuullut.. sitten on rantautunut tänne meillekin :) Mitä poikasi on Kalajoesta pitänyt ? Kesällä se on upea paikka.

   Poista
  2. Kiitos kysymästä. On viihtynyt todella hyvin. (Pelaa nyt JHT:ssa kiekkoa, joka oli muuton syykin).

   Poista
 4. Ite olen tainnut kerran osallistua ihan oikeasti Venetsialais- nimellä olleisiin kesänlopettajaisiin.. Muuten sitä ei kovin usein ainakaan näin Jyväskylässä kuule, mutta tykkään jotenkin homman ideasta.. ja hei, anteeksi kun nyt vasta ehdin kirjautua lukijaksi uuden blogini kautta. Tää on aikamoista säätämistä ollu koko touhun aloittaminen uudestaan :) Edelleen mukana siis täällä!! :)

  VastaaPoista
 5. Me ei olla koskaan vietetty Venetsialaisia. Pikku hiljaa ilmassa tosiaan on jo syksyn merkkejä. Mä tykkään syksystä, jos ei vaan ihan kokoajan sada vettä. Kynttilät on kaivettu esiin ja pystyuunissakin on jo poltettu ensimmäiset tulet kesän jälkeen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös pidetty jo vähän tulia :) Syksy on minustakin niin kivaa aikaa - ikäänkuin vuosi alkaisi syksystä, vaikka oikeasti alkaa tammikuusta :)) Ihan samaa mieltä tuosta, että kun vain ei kokoajan sataisi.

   Poista