perjantai 15. heinäkuuta 2016


Pieni kotimaan reissu lempparikaupunkiini Turkuun ja yhtä ihanaan Naantaliin !

Turusta olen teille ennenkin maininnut, että se vain on vienyt sydämeni - eikä yksistään siksi, että siellä asuu perhettäni vaan ihan vain itse kaupunki. Siellä pitäisi olla kuukausi, että saisi kunnolla käydä kaikkialla missä tahtoo ja mikä kiinnostaa.

Nyt oli kuitenkin aika rajallista ja tärkeintä oli olla perheen kanssa - silti ehdimme viettää laiskaa päivää Naantalissa ja vähän haistella Turun kaupungin tuulia.

Meitä oli kuusi reissulaista ja pienin täyttää vasta 5v. eli silloin tietenkin muumilaaksoon. 
Tyttäreni ja mieheni tytär veivät kuopuksen sinne ja me aikuiset kolusimme Naantalin nurkkia - pysähdyimme viehättäviin kahviloihin - söimme ihanassa ruokapaikassa, josta olisi melkein voinut pikkuisen kurkottamalla poimia omenia jälkiruoaksi. Entä ne Naantalin kalliot ... !!! ensi kerralla levitämme sinne viltin ja jäämme piknikille <3

Ja ihan vain pikkuhiljaa yritämme "Sibeliusrakkauttamme" tartuttaa häneen ja sen vuoksi 4v. oli myös mukanamme Sibeliusmuseossa, kuulemma Muumilaakso voitti :))

Shoppailijaa minusta ei oikein saa tekemälläkään, eikä se ole koskaan ollut reissujeni ykkösjuttu - joten piipahdin vain muutamassa liikkeessä ja ehdoton ykkönen on Tyttö ja Vuohi-liike. Seuraan blogia Akaasian alta- ja sitä kautta kyseinen perhe ja tämä liike ovat tulleet "tutuiksi"...  ja siellä perheen isä oli taas myyntipöydän takana ja palvelu ykkösluokkaa. Tuotteet tulevat kaukaa Afrikasta, mm.Keniasta. Suosittelen sielläpäin liikkuville.

Nyt kotona oman kirjoituspöydän ääressä  katselen aurinkoiselle pihalle ja mietin, että kympin antaisin reissullemme numeroksi. Niin paljon hyvää mieltä se poiki...ja pientä lainaten .. "kyllä meillä oli huippua " !

Ihanaa viikonloppua teille kaikille <35 kommenttia:

 1. Näyttää ja kuulostaa ihanalta! Uskon, että pienikin lomanen on voimaannuttava. Teillä on ollut paljon kaikkea kaunista siellä nähtävänä, aivan ihania nuo talot, kadut ja kujat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisema tuollapäin suomea on kyllä niin kaunista - vaikka kyllä minusta suomi on kaunis ihan muuallakin - mutta jos vähän saa olla turhamainen ;)

   Poista
 2. Muumimaailmassa tuli käytyä pari vuotta sitten. Turussakin piipahdetaan aina silloin tällöin, mutta ne ovat tosiaan vain piipahduksia. Tuolla entisessä kotikaupungissa olisi kiva oleskella oikein kunnolla vaikka viikko ja kierrellä kaikissa tutuissa paikoissa.

  Ihania kuvia kahdesta kauniista kaupungista!

  VastaaPoista
 3. Niin samaa mieltä - parilla viikolla pitäis aloittaa :))

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia ja oli tosi ihana kun kävitte <3 aika loppui vaan liian kesken!

  VastaaPoista