maanantai 13. kesäkuuta 2016

Rakennusapteekki - mikä ihana paikka !Vihdoinkin maalla tarkoittaa tietenkin, että asumme maalla - punainen tupa ilman perunamaata - punamullalla maalattu ja hyvä niin - ei tarvitse rapsutella vanhoja maaleja. Tykkään !

Mutta olen tainnut joskus mainita, että olen kyllä kovasti mustien talojen yms. rakennusten perään .. aina vain enemmän.

Pihassamme oleva rakkaimpani isän tekemä hirsimökki on jo kauan odotellut punamultaa pintaansa.
Kunnes .. ensin löysin artikkelin- en muista missä (jokin sisustuskirja)-jossa kerrottiin, että Ruotsista saa mustaa punamultaa - toivo heräsi - sitten pikkuisen hakemista ja bingo - sitä voikin tilata Rakennusapteekista Billnäsistä ..paikka on tuttu, mutta pikkuisen kaukana meiltä, joten tilaus tuntui taivaalliselta. Rahti oli kohtuullinen - jos miettii, että hakemaan lähtisi.

Ja eilen sitä sitten pääsin vetelemään mökin seinään ... !!! ja toinen meistä jatkoi urakkaa tänään.

Haaveilen kyllä siitäkin, että joskus itse talokin olisi musta ;) - mutta se ei ole tämän ajan asia .. nyt iloitaan tästä. 

Meille on tullut kivat ilmat ja hellettä on luvassa - joten ei hassumpaa. 

Myös kärpäset ja paarmat ovat saapuneet - ihan kaikki kesän mausteet" !
10 kommenttia:

 1. Oi, kuulostaa mielenkiintoiselta. Kiva nähdä lopputulos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka seinän pinta on musta, se on samalla jotenkin ihanan lempeä - punamaalin koostumus tekee sen - ja oli helppoa levittää. Kallista on - joten ihan tähän hätään ei taloa raaski ajatella - jospa sitä alkaisi saamaan kilpailuhinnon ;)

   Poista
 2. Tosi kiva tulee maustana! Itsekkin tykkään mustista taloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sama minullakin - luen paljon lehteä Lantliv ja sieltä varmaan ihan eka kipinä lähtenyt ...tosin kannustalo tekee myös ihania mustia taloja :)

   Poista
 3. Näyttääpä kivalta! Tollaselta "pehmeän" mustalta, eikä ollenkaan synkältä. Kiva olisi sitten joskus kuulla, kuinka hyvin kestää auringonpaistetta haalistumatta. Veikkaan, että hyvin.

  Iloista kesälomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen myös, että hyvin - maalausprojekti jäi vähän kesken kun pitää vielä odotella sitä toista 10 litran pänikkää :) tämä niin helppoa - vetäisee vain uutta pintaan, jos alkaa liikaa haalistuun :) minä kun olen niin huono ja kärsimätön kaikelle pohjatyölle- joka tärkeää ..plääh;) siksi punamulta sopii minulle :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää..Itsekkin olen ihaillut "suomen kaunein koti"-ohjeman mustia taloja:) Aurinkoisia kesäpäiviä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin joku aika sitten Kannustalon esitteet ihan vain sen takia, että voin ihailla niitä niin makeita mustia taloja :) huvinsa kullakin :D. Oikein mukavaa kesää sinne myös :)

   Poista
 5. Musta on vaan hieno, meidän molempien vanhempien kesämökit ovat mustat ja omakin talo mustavalkoinen. Haaveilen mustasta Lato talosta, se olisi hieno. Mukavaa viikkoa Anne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sama haave meillä :) Tosin meillä ei ole mitään aikomusta muuttaa tms. mutta jos nyt rakentaisimme niin se olisi ehdottomasti musta Lato:)

   Poista