maanantai 30. toukokuuta 2016

Omenapuut kukkivat ...!

Ja kirsikkapuu oli ihan täynnä nuppuja - jipii - viime vuonna nimittäin ei ollut - ei kukan kukkaa missään.

Minä olen aina ollut heikkona omena ja kirsikkapuihin - niin ja on meillä yksi ihan reppana luumupuukin - joka vaihdettiin tänä keväänä suojaisempaan paikkaan .. meinaa nimittäin olla aika raukkeli..ei oikein kunnon lehteä jaksanut avata - saapa nähdä miten käy nyt ...!?

Syreenit ovat toinen heikkouteni - niin ja pionit ja ja ja ...!

Hullaannummeko me tästä kaikesta kauneudesta siksi kun sitä niin kiltisti monta kuukautta odotamme - tiedä tuota, mutta kyllä ovat helteet tehneet hyvää...luonnolle ja ihmisille !

Pidän vanhoista pihoista - sellaisista vähän villiintyneistä - ajan patinoimista - ja taidan minä tykätä sellaisista taloistakin eniten ...!

Meillä pihassa on nuoria puita, sillä täällä ei oikein oltu istutettu mitään - ei auttanut sitä itkeä - piti kääriä hiat ja aloittaa istutus - joskus ne ovat isoja - toivottavasti kohtalaisen ajoissa kuitenkin..että ehtii niistä nauttia. Tiedättehän sellaisen Tsehovin henkisen pihan - ;) sellaisesta unelmoin ...! 

Joskus kun piipahtaa vanhoilla pihoilla niin aika todellakin pysähtyy - kadun vilinästä voi hetkessä olla ihan erilaisessa maailmassa. Sellainen viehättää.

Vaikka en olekaan mikään "ennen oli kaikki paremmin" allekirjoittaja niin silti haikailen vanhanaikaisten pihojen perään... eikä se tietenkään sellainen pitsihuvilakaan yhtään hullumpi ois - jos se ois kunnolla vanha myös (siis kunnostettu taiten, mutta vanha).

En pidä kun uudesta tehdään vanhaa - sitten mieluimmin reilusti uusi ja moderni.

Oletteko seuranneet Suomen Kauneimman Kodin etsintää ? Se on ihan minun lempparini ja aika yksimielinen olen tuomarien kanssa - tähän mennessä sieltä on noussut muutama suosikki - saapa nähdä miten käy. . . kovin yllättävä voi lopputulos olla kun kansa päättää. 

Miten te - voisitteko kuvitella, että oma koti olisi kaikkien arvosteltavana ?

Ja pakko kysyä vielä yks kysymys kun nyt vauhtiin pääsin .. mitä pidätte Tanskalaisesta tyylistä, entä mustista taloista ?

Meinaan iskee minuun ja iskee kunnolla :)

Vielä olisi 5 herätystä ja sitten loma - melkein tuntuu epätodelliselta. Näin ne päivät kuluu ja vuodet vierii - vähän sais vauhti hidastua - varsinkin lomalla :)

Ihanaa viikkoa sinne teille kaikille <3


7 kommenttia:

 1. Ihania kukkivia puita. Meillä ei ole muita kuin tuomi, joka juuri kukkii ja sireeni, jossa vasta nuput.
  Kyllä seuraan tuota ohjelmaa ja tykkään myös noista mustaksi maalatuista taloista. Vaikeaa olisi noista kaikista hienoista yksi valita, varsinkin kun niin monen eri tyylin edustajia on mukana. Ihan hyvin voisin olla mukana tuollaisessa jos vain kotini olisi sellainen, että voisin ajatella sillä olevan voittomahdollisuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän omput ei ole ennen noin kukkineet - siksikin tuntuu niin kivalta ja näyttää niin kauniilta- vaikka pieniä ovatkin. Monta on ollut kaunista - loftit ovat niin ihania - vanhat talot, joita ei ole uudistettu puhki nappaa ja sisustusmanian kirjoittajan koti oli kyllä kans aika makee :)

   Poista
 2. Oikeasti vanhat pihat on todellakin ihania munkin mielestä! Etenkin, jos niistä on pidetty huolta. Surku tulee sellaisia oman onnensa nojaan jätettyjä puutarhoja, joiden keskellä tönöttää syystä tai toisesta autioksi jäänyt talo.

  Olen tykännyt tästä uudesta Suomen kaunein koti-kaudesta sen takia, että tuomarit on selvästi nyt positiivisempia ja vähemmän jyrkkiä arvosteluissaan ja pisteetkin mieluummin sieltä ylä- kuin alapäästä. Olisko peräti annettu sellainen ohjeistus, en tiedä, mutta tykkään enemmän tästä nykyisestä kuin vanhoista kausista. Ja ihani koteja tosiaan on ollut mukana! Sitä on niin helppo ihastua moneen erilaiseen tyyliin, mutta meidän kotia en haluais päästää tuomareita arvostelemaan. Sais varmasti maininnan Suomen persoonattomin koti :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurasin Tanskan kaunein koti -sarjaa ja pidin siitä vielä enemmän kuin näistä Suomen - mutta se varmaan siksi ,että pidän Tanskalaisista kodeista - siellä oli ihan eri kranttu raati... Paljon suorempia kuin meillä - ehkä maan tapa - en tiedä.Samaa mieltä tuosta ,että toinen kausi nappaa enemmän - vaikka rakastuinkin Tuija Talvitien kotiin, joka tuli viimeksi kolmanneksi - minusta olisi ansainnut 1 sijan, mutta makuasioista ei voi kiistellä :). Minusta olisi ihan kauhea ajatus , että vieraat ihmiset kulkisivat kodissamme ja arvostelisivat sitä telkkarissa .. puistattaa pelkkä ajatuskin. Onneksi ne ihmiset eivät ole tätä mieltä, jotka ovat ohjelmaan lähteneet - vaan tarjoavat meille tämän kivan ohjelman.

   Poista
 3. Vanhat pihat ovat kyllä kauniita...en olisi koskaan kuvitellut muutavani uuteen asuntoon, jossa pihalla komeili rakentajan istuttama pieni pihlaja..:) Silloin, kun rakensimme itse talon oli sekin metsän ympäröimä eikä piha ollut autio.Mutta niin vaan täällä asutaan...siis uudessa talossa...:)
  Eilisessä Suomen kaunein koti oli juuri musta talo.

  VastaaPoista
 4. ...niin ja vaikka minusta kotimme on Suomen kaunein koti, ei varmasti saataisi edes kuvauryhmää paikalle, jos ohjelmaan ilmottautuisin..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilinen musta koti oli kaunis vaikka lempparini olikin se voittaja - ihan vain sen vuoksi , että oli niin hemmetin rohkea ja kiva :) Ja eikö vain ole niin, että oma koti kullan kallis - (sitä se kyllä meillä Suomessa on) :)

   Poista