sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Syyskuinen sunnuntai ...!
On ihana herätä aikaisin - ilman kiirettä.
Silti sitä kiirettäkin kaipaisi jos se kokonaan loppuisi.

Eilen maalasin ja kädet ovat sen näköiset - minulla olisi kyllä suojakäsineitä, mutta harvemmin muistan/jaksan/viitsin käyttää - ja sitten sitä ollaan raksakäsillä !!!

Mutta ei haittaa - kunhan puhtaat ovat. Minä oikeasti viihdyn keittiössä ennemmin maalisuhdin kädessä kuin pullasudin -  ?! 

Tähän varmaan lisättävä, että aika aikaa kutakin - on ollut aika, että leivoin päivittäin.

Hyvänen aika kuinka iloitsen tämän päivän nuorten naisten puolesta siitä, että äitiyden ja naiseuden mittari ei enään ole se paljonko leipoo ja tekee itse.. toki se on hienoa - mutta kaikkien ei tarvitse.

Itsensä uuvuuksiin uurastava keittiöhengetär on kyllä kaukana hymyilevästä hengettärestä jos on väsyttänyt itsensa kotitöillä alusta loppuun. Sikäli mikäli siitä nauttii ja se ei vie tarpeettomasti voimia - sehän on hienoa, että jaksaa ja siirtää monia perinteitä eteenpäin - kyllä se hyvä vastaisku uusavuttomuudelle on.

Ja onhan se pullalle tuoksuva koti lauantaiehtoolla aika ihana --- mutta onneksi niitä saa myös raakapakasteina ;)

Tänään rakkaimpani kiikutti ensimmäiset puutarhakalusteet sisätiloihin varastoon - osa jäi vielä odottamaan niitä luvattuja syyskuun "kesäisiä" päiviä :)

Iloa tulevaan viikkoon - ihan jokaiselle !

ps. pieni remppakysymys - meillä tulossa myös keittiön lautalattian maalaaminen - ja mieli tekisi kaunista helmenharmaata ?? onkohan teillä tiedossa jotain hyvää koodia siihen ?

24 kommenttia:

 1. Täällä toinen, joka ei ole keittiön hengetär. Ihanat nuo mustat kaapinovet!

  Meillä on myös käynyt mielessä mökillä lattian maalaus harmaaksi, mutta vielä ei olla päästy toteuttamisen asteelle, joten värikoodia en osaa sinulle antaa. Toivottavasti löydät mieleisen värin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan tsekata se perinnevärikartasta - olen huomannut, että sieltä ei tule huteja :)

   Poista
 2. Kaunista tulee! Helmenharmaa on hieno väri. Ja kaunis mustavalkoisen kanssa. Teillä koti herää uuteen eloon. Hienoa!
  Meillä mökkiremppa vielä ihan roimasti kesken. Keittiön valkolakatut paneelit odottavat kotipihassa peräkärryissä saarelle viemistä, sateetonta päivää. Vene on toiminut meillä tänä kesänä mökkinä.
  Vaan hyvää remppaa teille ja toivottavasti se oikea harmaa löytyy. Reipasta remonttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja voimia sinne teillekin projektiin :)

   Poista
 3. Meillä mies viihtyy pullasuti kourassa aina kun rempalta ehtii ja jos joku, niin hän leipoo meillä pullat. Onneksi tämäkin on nykyaikana ok, kun työnjako on muuttunut.
  Ihana keittiö, olen sen varmaan ennenkin todennut, mutta sitä se vaan on!😊
  Me valittiin harmahtava sävy keittiön kaappeihin, mutta vielä en oo nähnyt kaappeja, kun ne on vielä entisöintipajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä myös - siis mies osaa tuon pullasutimen kans heilumisen paremmin - :) eli kyllä meilläkin pullassa pysytään ja maha ei tykkää :/ vielä kun ois gluteenittomia raakapakasteita - ehkä onkin suurimmissa kaupoissa. Voih - teille tulee varmasti kauniit ovet - tuleeko kuvia blogiin :)?

   Poista
 4. Täällä kanssa yksi, jonka suojakäsineet unohtuvat aina tositoimista. Minulle ei sopisi hienot manikyyrit :).
  Kotitöihin on onneksi tosiaan helpotusta saatavilla. Uusavuttomuudelta on silti syytä välttyä. Kohtuudella tekevä ihminen on monesti onnellisempi :). Rentoa sunnuntai-iltaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei sopis minullekaan :) siis manikyyrit ..:) Niin se on - asiassa kuin asiassa -kohtuus on hyvä keskitie. Rentoa sunnuntaita sinnekin :)

   Poista
 5. Voi, kun en yhtään muista millä me lautalattian edellisessä kodissa maalattiin...se oli mielestäni kaunis ja harmahtav juuri oli.
  Maalipensselistä tykkään minäkin enemmän, kuin pullasudista...:) Mukavaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin vasta viime aikoina alkanut laittamaan koodeja ylös :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinne myös <3 luvattiin, että keskellä viikkoa saadaan taas kauniit kelit .. ja minä kun melkein odotan syyskuun myrskyjä :)

   Poista
 6. Täällä myös yksi, jolla ei ole suojakäsineet ensimmäisenä mielessä. Maalaaminen on kyllä mukavaa touhua. Ehkä minä kuitenkin viihdyn enemmän pullasudin kanssa. Ainakin tällä hetkellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) juuri näin :) kukin tavallaan - ja kun keittiö meillä valmis -voisihan tuota kokeilla, että vieläkö se pysyy sellainen sudin kädessä :))

   Poista
 7. Mä en käytä koskaan suojakäsineitä maalatessa. Ne tuntuu jotenkin hankalilta. Ihana tulee kyllä tuosta teiän keittiöstä. Kaapin ovet on ihan mielettömän ihanat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on vaihessa vielä , mutta alkaa pikkuhiljaan selkeytymään, että mitä sinne tulee "uutena" ;) tiskipöydän päälle en enään kaappeja tahdo :)

   Poista
 8. Ei ole koodia helmenharmaaseen, mutta mummin mökillä on sellainen lattia ja se on aivan ihana. <3 Voi että nuo liidut, niistä tulee aivan lapsuus mieleen. :)

  Mukavaa tulevaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. löysin nuo liidut tampereelta ...ja ne ovat juurikin samat kuin lapsuudessani :)) Mukavaa tulevaa viikkoa sinulle myös :)

   Poista
 9. Meillä tuo pullantuoksuttomuus on jo perinnöllistä, sillä äitinikään ei juurikaan leiponut ja minulle ensimmäinen mieheni totesi, että jätä leipominen ammattilaisten käsiin ja osta valmista :-)

  Toivottavasti löydät mieleisesi värin lattiaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa hahmottua tuo keittiön värimaailma :) voipi olla, että se alkuperäinen ajatus lattian väristä onkin se mihin taas palaan :)) Eikä se ole harmaa vaan valkoinen - eri sävy vain kuin tuo kova valkoinen, joka ollut tähän asti.

   Poista
 10. hih,minä oon toistaseks ollu vielä se pulla-sudin ääressä viihtyvä keittiön hengetär :D Ei vaan,joskus,ku vanhimmat muksut oli pieniä,maalasin kaikki talomme räystään aluset(Ja naapurit kauhistelivat telineillä keikkuvaa iso-mahaista pienten lasten äitiä) ja auto-katoksen ulko-seinät..Nykyisin luovutan ne miehelle,joka ammattinsaki puolelta paremmin ne hommat osaa :) No jaa,leipomis-hommat taas hoitaa nykysin jälki-polvi..

  VastaaPoista
 11. Niin totta turiset taas kerran Anne <3.
  Itsekin olen kärsinyt siitä "kunnon äidit tekee kaiken itse"-vaatimuksesta oikein todella. Luojan kiitos, mulle sattui mies, joka vuosien työnä sai mut lopulta ymmärtämään, että "Kukaan muu kuin sinä itse ei oikeasti vaadi sulta kaikkea sitä mitä teet. Ihmisen pitää välillä myös olla tekemättä yhtään mitään." Oli toooodella vaikea uskoa, että niin tosiaan on, kun oli niin syvällä se jatkuvan hyödyllisen tekemisen paine. Koko lapsuus ja nuoruus kun meni siinä, että hetkenkin jos olin tekemättä jotain hyödyllistä, äitipuoli kyllä heti muistutti, että maailma ei laiskoja ruoki tai jotain sellasta. Hui. Ihan menee kylmät väreet.

  Kiitos tästä ymmärryksestä kuuluu mun miehelle. Ja sen olen myös muistanut sanoa. Ihanaa kun joulutkin on nykyään (siis jo useamman vuoden) olleet niin lunkeja ja leppoisia juhlia, jolloin syödään "mitä huvittaa", eikä edes sitä kinkkua ole pakko paistaa itse, kun niitä saa valmiinakin.

  Harmaa on haasteellinen väri. Varmaan niin meinasit tehdäkin, mutta kannattaa hakea muutamia erilaisia värilastuja (mahdollisimman isoja) ja levitellä niitä lattialle ja katsella vuorokauden mittaan eri valaistuksissa ja ottaa sitten aina vaikka lastu kerrallaan se todennäköisin "ei"-vaihtoehto pois kunnes jäljelle jää vain se mieluisin. Ainakin jos keittiö on päivänvalon puolella, väri muuttuu herkästi siniseksi. Ja pohjoisen puolella taas "likaiseksi". Valmista koodia ei mullakaan tän takia ole valitettavasti esittää, mutta noin löytyy ihan varmasti se teille paras :)

  Iloa keittiöön ja sinne maalisudin varteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka - tässä tuli vastaus mieltäni askarruttaviin kysymyksiin - kun harmaa on niin herkästi sininen - ja se ei minua lattiassa nappaa- vaikka väristä pidänkin kovin. Minulla oli alunperin sisustusmaniasta saatu vinkkki värikoodista 4737 valkoinen mielessäni ja taidan valita sen - vanhat lattiat ovat valkoisia ja olen tykännyt kovasti - mutta tahtoisin vanhaan taloon vanhemman valkoisen - ja tuo 4737 on osoittautunut niin toimivaksi sävyksi. Maalasin sillä kylppärin viime syksynä ja kyllä pidin.Tosin löysin kivan harmaankin sävyn jonka luvattiin olevan ei siniseen taittuva - silti alkaa kallistua tuonne valkoiseen :) remppa etenee kokoajan - hitaastim mutta eteenpäin mennään. Töissäkin kun pitää päivät olla :) ja onneksi ei olllut mitään mitä pelättiin -vaan ihan vain säikähdyksellä selvittiin.

   Poista
 12. Ihana keittiö!
  Minäkin olen koittanut höllätä siinä, ettei kaikkea tarvitse tehdä itse. Vaikka se kivaa olisikin, mutta aina ei siihen ole aikaa. Itse tykkään kyllä leipoa, vasara ei pysy kovin hyvin kädessä. Mutta toisaalta, ei kaikkien tarvitse osata kaikkea.
  Mukavaa aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri noin - ei kaikkien tarvitse osata kaikkea :) Aurinkoa onkin luvattu loppuviikoksi ja remppakin etenee ..pikkuhiljaan, mutta kuitenkin. Niin ja kiitos - nyt kyllä itse katsoo keittiötään aika kriittisesti, mutta tuunaus jatkuu ja eiköhän sitä tule sitten laitettua enemmän kuviakin tänne. Nyt oli tärkeintä se, että mitään vakavaa ei ollut talon rakenteissa vaan voimme huokaista helpotuksesta. Mukavaa viikkoa sinne myös !

   Poista