sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Sunnuntai !
Vietimme eilen hyviä hetkiä ystäväpariskunnan luona  ... joka kerta saan myös sellaisen visuaalisen pläjäyksen heidän kauniissa kodissaan.. ! 
Miksi nykyään käydään niin harvoin kylässä ? kun arkena ei ehdi, eikä jaksa ja viikonloput on sitten sitä lepoa ja touhua kotona - kait siksi. Enemmän pitäisi silti - kyllä se sen verran arvokasta on - ihmisten kanssa kohtaaminen.Pikkuhiljaan täälläkin tapahtuu-  aamun olen viettänyt aurinkoisella terassilla ja maalannut ja maalannut. Toinen meistä kävi puolukassa - pyykkikone on laulanut koko päivän ja tunnit saisivat mennä hitaammin.

Kuuntelin kun kukko kiekui naapurissa :) se ei ole mikään klo. 4.00 kiekuja - tämä kiekuu yhdentoista aikaan :) moderni kukkopoika.

Koivuista rapisee lehtiä maahan - ensin ihmettelin sitä ääntä kunnes tajusin, että ne ovat koivun kuivia lehtiä.. puut ovat jo kovasti harventuneet ja muistuttaa tämän lämmön keskellä, että eletään kuitenkin syksyä ja ihan pian voi olla ihan toiset kelit.
Oikein voimaannuttavaa tulevaa viikkoa teille kaikille <3 21 kommenttia:

 1. Suomalainen kyläilykulttuuri on kyllä mennyt niin metsään. Kalenterihin sovitaan viikkojen päähän menot ja sitten ei sovikaan kun aika tulee ja taas siirretään ja luodaan illuusio siitä, että kovasti tässä ollaan tapaamassa.

  Pakkasessa tulisi olla aina pullaa ja suolaisia piirakoita/pasteijoita, sieltä voisi aina sulatella ja ovet olla avoimena. Ai niin mutta sitten on se sottu, pitää kiiltää paikat jos joku tuttu ihminen tulee kylään, jonka kanssa on ollut ystävä vaikkapa 40-vuotta. Voi maar.

  ihanalta näyttää ystäväsi kodissa, teillä on hyvin paljon samanlainen maku, sitä se on se ystävyys monesti. <3 Samaan suuntaan ajattelua. <3

  Upeaa ensi viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni koti on kyllä niin kaunis, että olen imarreltu jos meillä näyttää samalta - tosin olen kyllä huomannut, että maku on aikalailla juurikin sama :) Kyllä tuossa kyläilukulttuurissa on ristiriita - olisi ihana, että olisi juurikin noin, että ovet avoinna - mutta entä sitten kun tahtoo olla möllöttää omissa oloissa ja oven täydeltä lataa porukkaa sisään - ja vaikka ovat kuinka ihania tyyppejä niin oma itsensä ei vain aina ole seurallisella tuulella - :DD eli oma ongelma ;)

   Poista
 2. Tyrnistä vitamiinien voimaa syksyyn!
  Kyläily on hauskaa ja nykyään taitaa olla vähän harvinaista jo!
  Kaunis koti kyllä on.
  Leppoisia syyskuun hetkiä teille kaiken touhun keskellä!

  VastaaPoista
 3. Tuota kyläjuttua olen minäkin miettinyt...muistan lapsuudesta miten meillekkin tuli vieraita arki-iltana kahville ja muutenkin käytiin enemmän.
  Olemme nyt serkkutytön, jonka kanssa lapsuudessa paljon vietettiin aikaa yhdessä, alkaneet elvyttämään ystävyyttämme......sovimme aina seuraavan tapaamisen ja laitamme sen allakkaan oikein ylös. Jotenkin noissa elämän ruuhakavuosissa yhteys vähän katkeili...ei ollut aikaa eikä aina jaksanut kyläillä. Nyt on toisin..:)

  VastaaPoista
 4. Kyläily extempore on kadonnut kansanperinne, valitettavasti. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) - niinpä- toisaalta siinä on puolensakin, että ei ole niin extemporea - sitä kun on myös tämä möllöttäjäpuoli itsessäni ;)

   Poista
 5. Kyläilykulttuuri on kyllä vähentynyt ihan huimasti. Minäkin muistan kuinka lapsena käytiin perheen kanssa kylässä ja meillä kävi vieraita. Nykyisin vieraita tulee melkein vain silloin, kun on jotkut juhlat. Harmillista. Minä tykkään vieraista. Se on todellakin niin ihanan voimauttavaa. Odotan innolla kuvia teidän uudistuneesta keittiöstänne :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaiheessa se on vielä jonkin aikaa vaikka käyttöön saadaankin (toivottavasti pian)ja kyllä tuntuu, että matelemalla aika menee kun on malttamaton ja tulossa säpinää ja vieraita - silloin on keittiö tarpeen :) Pidä peukkuja, että tämä viikko nytkäyttäis hommia eteenpäin. Lupaan kuvata :)

   Poista
 6. Ihana syksy ja lehtien ropina :) taitaa tämä tekniikka vähentää kyläilemistä roimasti,ennehän sitä joudettiin naapuriin piipahtamaan kesken kiireiden ja touhujen. Nykyään kuulumisia vaihdellaan posti-laatikolla tai kaupan hyllyjen välissä...

  VastaaPoista
 7. Kivaa viikkoa myös sinulle! Kaunis blogi täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. sinulla oli myös niin kiva blogi, että ihan pakko lähteä seuraamaan :)

   Poista
 8. Se on totta, että nykyään kyläillään harvoin. Olisko se jotenkin tätä some-maailman mukanaan tuomaa juttua, että enää ei "tarvi" mennä kylään, kun näitten some-kanavien kautta on niin helppo olla yhteyksissä. Vaikkei se millään oikeaa yhdesäoloa korvaakaan. En tiedä sitten. Mulla on ollut ajatuksena järjestää jotkut leppoisat syysillan istujaiset ystäville, mutta on vissiin jäänyt pyyhekasan jalkoihin sekin :)

  Puuhakasta viikkoa maalarille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut tapana pitää joka syksy venetsialaiset, mutta tänän vuonna jäi välistä kun ei ole keittiötä - ja tais jäädä viime vuonnakin kun ei ollut kovan kesän jäljiltä voimia .. eli sitten ensi syksynä :)

   Poista
 9. Aika hauskaa. Aamu-uninen kukko. Sellaisen minäkin voisin huolia, jos maalla asuisin :D

  Toivottavasti lämmin keli jatkuu vaan. Mikäpä ihanampaa kuin ihailla värikästä luontoa auringon loisteessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta - kukolla on sopivat aikataulut;) vaikka heräänkin aikaisin niin tahdon itse sen viikonloppuna määritellä. Kelit ovat muuttuneet syksyiseksi - jotenkin se ei edes haittaa -kunhan vesisade pysyy kohtuudessa.

   Poista
 10. Hei, mukava kun löysit blogini ja sitä kautta minäkin löysin reittini tänne.
  Maalla vaan on niin mukavaa :)

  Tuolla pilkisti juuri sellainen vitriini jota olen meille ajatellut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) olen itsekin niin iloinen, että löysin blogisi. Eikö vain olekin kaunis vitriini ystäväni kotona - uskallan arvata, että taitaa olla ikean löytö :)

   Poista