perjantai 11. syyskuuta 2015

Pistää miettimään ...!Pistää miettimään - kun kulkee paljain jalon nurmikolla ja helle lämmittää - vielä syyskuussa - kurjet huutavat kutsuhuutojaan !  ... sisällä on keittiörempan takia huono siivo ja pää täynnä ideoita tulevasta keittiöstä. Arki-illat ovat menneet maalirempassa iltamyöhään ... aamulla on väsyttänyt. Työ asettaa omat haasteet ja välillä moni muukin asia - silti !!! Pistää miettimään, että on meillä pienet huolet..kun pitää miettiä pää kuumana oikeaa sävyä seinälle ja kaappeihin - valittaa kun keittiö on pitkin kotia - lautaset lattialla ja uuni eri huoneessa --- ! Pistää se miettimään sekin, että miten saa palkan riittämään ja laskut maksettua - silti --- oikeasti  - entä ne ihmiset, jotka ovat luopuneet kodeistaan pakon edestä - siinä ei paljon värejä mietitä - on kerättävä mukaan se mitä on ja otettava mukaan se mitä omistaa. Kuinka moni kuolee vain sen takia, että tahtovat turvaan ? Pistää se miettimään. 
Minua pistää miettimään juurikin se, että miten me ihmiset tämä maapallo jaetaan.
Miten me autetaan niitä, jotka apua tarvitsevat. Missä on ihmisyys ? 
Seuraavalla kerralla palaan keittiöremppaan  - nyt oli ihan pakko kirjoittaa tästä - kiitos - ja anteeksi.

20 kommenttia:

 1. Pistäähän se miettimään..Kaunis päivä ollut,nautitaan kuitenkin näistä ilmoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi - pistää miettimään. Mikään ei ole itsestään selvyyttä. Kyllä meillä on hyvin. Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 2. Just niin Anne. Pistää miettimään monikin epäreiluus tässä maailmassa. Mutta huonoa omaatuntoa ei pidä potea siitä, että elää omaa elämäänsä sellaisena kuin sen on. Kaikkeen kun ei voida vaikuttaa. Ja kaikki ei edes mieti (muita kuin itseään). koitahan jaksaa siellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin jaksan :) onneksi. Minusta me juurikin voimme vaikuttaa - auttamalla. Riittää kun jotenkin - tai edes vähän.. niin me pystymme auttamaan.Ei meidän tarvitse tarjota kotia turvapaikan hakijoille (se vasta oliskin hieno ele) mutta me voimme tehdä jotain muuta. Vaikka viedä kaikkea sitä turhaa mitä meidän kaapit kätkee :)

   Poista
 3. Pistää miettimään ja hirvittää ihmisten huono kohtelu, vihapuheet sun muut. Mutta, kohtuus kaikessa, me tehdään pienenä maana se, mihin pystytään ja me emme voi kaikkia auttaa. Muutoin ei pääkoppa kestä,jos näitä käy hirveästi murehtimaan ja vaikka apua haluaisinkin antaa.
  Rauhallista ja rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin viisaita sanoja sinulta. Hyvää viikonloppua sinulle myös. Tehdään parhaamme.

   Poista
 4. Mua on myöskin mietityttänyt viime päivinä nämä samaiset asiat... Ihan kauheita kuvia ja juttuja some pullollaan. Ja kun ei tiiä onko se hyvä asia vai huono asia, ja ketkä on tosissaan ja ketkä ei... paljon mahtuu kuitenkin myös vilppiä noihin turvapaikka-asioihin, valitettavasti. Mutta varmasti myös aivan älyttömän paljon sitä oikeaa, hirvittävää hätää. Minusta meidän pitää ehdottomasti auttaa heitä, joilla OIKEASTI on hätä, mutta millä heidät siitä joukosta erottaa??

  Mä oon just äitini muuton yhteydessä kasannu hullunaan tavaraa, tuolla ne nyt oottaa, pitäis selvittää mihin ne vois viedä että niillä vois tosiaan jotakuta auttaa. Kyllä meillä täällä suurimmalla osalla on niin kauheesti tavaraa, että todellakin niistä riittäis avuksi aika monelle tarvitsijalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en edes viitsi somea seurata - lähinnä ärsyynnyn .. on niin kummallista miten vihamielisiä me hyväosaiset, joita ihmisiksi kutsutaan osataan olla - ihan kauheaa - ihan tyhmää. Ihan varmasti jokainen voi kantaa kortensa kekoon. Se jos mikä on ihmisyyttä - inhimillisyyttä ja sitä oikeaa lähimmäisen rakkautta.

   Poista
 5. Ei mitään anteeksi <3 Nyt on kyllä sellainen negatiivinenkin suhina meneillään, että tuntuu että ihmiset valitsevat puoliaan ja se tuntuu surulliselta. Pitkään aikaan ei ole tuntunut siltä kuin nyt, että ihminen voi olla hyvin kaukana toista ihmistä, toisen ihmisen arvomaailmaa.

  Aurinkoisia ajatuksia sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihmeellistä - että tulee näitä puolila ...ei voi ymmärtää.

   Poista
 6. Kyllä pistää miettimään. Tasan eivät käy onnen lahjat. Ja tasan ei myöskään inhimillisyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käy - ei todellakaan. On ollut suuri onni syntyä Suomeen.

   Poista
 7. Juurikin näin. Pieniä ovat meidän murheet verrattuna esim. syyrialaisten pakolaiskriisiin. Isovanhempani ovat lapsineen joutuneet jättämään kauniin kotinsa Karjalaan, kun oli
  pakko lähteä pois sodan tieltä. Isommat tytöt lähetettiin sotalapsiksi Ruotsiin, vain nuorimmat
  saivat jäädä vanhempien luokse. Koti perustettiin muiden ihmisten vintille, mutta pääasia,
  että oli katto pään päällä ja lapset turvassa. Samalla lailla tulisi meidän auttaa pakolaisia. Kaikilla ei ole mahdollisuutta majoittaa perheitä, mutta auttaa voi niin monella eri tavalla. Itse kannan korteni kekoon Punaisen Ristin keräyksen kautta. Pienistä puroista syntyy suuri joki.

  Kauniita syyspäiviä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuri näin- pienet purot- iso joki. Toisaalta on ollut mielenkiintoista nähdä keiden mielestä tämä auttaminen on vaikeaa - monesti juurikin niiden joilla siihen olisi resursseja.

   Poista
 8. Turhia anteeksi pyytelet...asiaa kirjoitit!
  Otetaan vastaan ja autetaan me nyt, kun olemme paremmassa asemassa. Uutisia kuunnellessa kyllä pistää miettimään miten kauan....pelottavaa on tämä maailman meno tällä hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on - jotenkin turhauttaa kaikki tämä viha - sillä ei kyllä mitään hyvää saada aikaan.

   Poista
 9. Niinpä <3 Missä on ihmisten empatia-kyky? Miksi itsekkyys ja omaan napaan tuijottaminen on niin paljo tärkeämpää ku toisten hätä,tuska ja elämä ilman tulevaisuutta,ilman kotia,ilman toivoa... Ahdistavaa :(
  Auttamiseen aattelin ruveta heti,kun vähänkään saan tietoa,mihin voisin vaikka vaatteita lahjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oikein <3 onneksi suurin osa ihmisistä kuitenkin tahtoo auttaa. Onneksi.

   Poista
 10. Samaa pohdintaa itse käyn. Rakennamme uutta kotia ja meidän murheet on aika pieniä verrattuna siihen että toiset joutuvat luopumaan omastaan eivätkä pääse koskaan enää sinne takaisin. Maailma on aika eriarvoinen paikka. Mutta toisaalta taas ei ole meidän vika että jossain soditaan. Lähimmäisenrakkautta kuitenkin ihmisiltä peräänkuulutan. Suomalainen yhteiskunta on kovin sisäänlämpiävä ja suvaitsematon paikka välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kuitenkin enemmän on suvaitsevaisuutta, auttamisenhalua ja hyvyyttä. Pakostakin ahdistaa tämä kaikki vihapuhe.

   Poista