maanantai 6. huhtikuuta 2015

Palautumispäivä

Kuvittelin jo, etten enään palaa blogiini loman aikana, mutta täällä ollaan taas.

Rento päivä on varmaan saanut sen aikaan ,että blogitkin ovat olleet suuressa roolissa päivässäni.

Vielä pari sanaa reissun jälkeisestä elämästä :) niinhän se menee, että on ihana lähteä reissuun ja ihana tulla kotiin - tietenkin nuo lasten luona reissut ovat sellaista ikävän hoitoa, ettei paremmasta väliä.

Yleensä kuitenkin varaamme päivän palautumiseen - ainakin me vanhat sen tarvitsemme. Rakastan sitä kiireetöntä päivänmenoa - vaikka puuhailua olisikin. 

Kukat on vaihdettu uusiin multiin (huom. kaktusten kanssa aina vähän haastetta) - rakkaimpani on ollut harrastustensa parissa ja minä olen laahustanut kotona...puhunut muutaman puhelun.

Pyykkikone on laulanut ja mieli on kääntymässä arkeen ... !

Mikä parasta ... tänään tuli telkkarista Minun Afrikkani - ei sillä väliä, vaikka osaan ulkoa - joka kerta se leffa saa ihokarvat pystyyn. Ihana.

Niin ja minä olen selaillut kirjojani - miten malttamaton olenkaan kesän suhteen. Vähän aikaa sitten ei vielä tätä tunnetta ollut, mutta nyt alan laskea päiviä kesään - melkein :)

Ulkona satoi räntää ja lunta ja todellakin sai pinnistellä ,että kevätfiilistä tulisi.. ei ainakaan kun katsoi ikkunasta ulos - mutta sisällä oli tunnelmaa.


En taida koskaan kyllästyä kirjoihin - kunpa minulla olisi oma kirjasto - saisin pölyttyä siellä rauhassa päivän päätteeksi :)
Sain tyttäreltäni lainaan tämän nostalgisen dvd.n - filmi ei ole vanha, mutta tarina on.

Olen lukenut sitä useaan kertaan hänelle ja hänen ystävälleen - melkein palaan hetkeen kun nämä auringonpaahtamat pikkulikat kyyhöttivät kainalossani ja kuuntelivat tarinaa Onnelista ja Annelista.

Elokuva on ihan paras lopetus tälle ihanalle viikonlopulle !11 kommenttia:

 1. Minulla on jo suuri kaipuu kesään - aikaan jolloin kanat saa tepastella pitkin pihamaata, pupuja saa hyppimään nurmikkoaitauksiin, linnut laulavat ja luultavasti tekevät taas pesää tonttimme ympärille tai ulkorakennuksen seinällä olevaan pönttöön.. aijai, kaipaan :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan pakko tunnustaa, että nuo sinun puput ja kanat tekevät siitä ihan täydellisen :) minäkin haaveilen välillä kanoista ja lampaista :))

   Poista
 2. Kyllä minäkin kaipaan jo kesää ja nyt ensin sitä lämmintä kevättä, kun luonto alkaa vihertää. Se on oikeastaan ihan parasta aikaa. Kesälle en toivo kovia helteitä. Lämmintä voi olla, mutta ei liian kuumaa. Palautumispäiväsi kuullosti mukavan leppoisalta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luvattu on kuuma kesä - minäkään en ihan kamalasta paahteesta pidä - onneksi talossa on viileä (ilmanlämöpumppu) muuten yötkin muuttuis ihan mahdottomiksi ja se on kyllä kamalaa kun ei nukutuksi saa. Kesä on <3

   Poista
  2. Mä tiedän ton tuskan. Meillä ei ole ilmalämpöpumppua :(

   Poista
 3. Olen, myös huomannut tuon, että mitä enemmän tulee ikää, sen "raskaampi" ovat luomat-....tai lomasta toipuminen...:))

  VastaaPoista
 4. Oma kirjasto olisi kyllä jotain. Lapsena etenkin se olisi ollut unelmieni täyttymys. Olin ihan mahdoton lukutoukka silloin :D

  Kesä on mielessä täälläkin. Vaikka tuuli viuhuu nurkissa ja luntakin välillä tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minä - olin ahkera kirjastossa kävijä. Rakkaimpani rakentaa parhaillaan kirjoille hyllyjä ;) ..ilmat ovat täällä pikkuhiljaan lämmenneet ja pihan lumet hupenevat, mutta kyllä sitä riittää vielä.

   Poista
 5. Viimeksi eilen katsoin tuota elokuvaa ja juuri luin kolme Onnelia ja Annelia lapsosille. Tokaluokkalainen poikakin jaksoi kuunnella, vaikka ensin esitti ettei "tyttöjen" jutut kiinnosta. Yllättävän hyvä filmatisointi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja oli itsellenikin ihanaa lueattavaa, vaikka tarina kaikkinensa oli aika surullinen (tytöt niin näkymättömiä kotonaan) silti kirjaan sisältyy vain hyvää mieltä - ja lopussa kaikki hyvin. Kirjan tarinat jäivät niin mieleen, että elokuva ei millään olisi voinutkaan yltää samaan, mutta hyvä kuva oli silti.Näyttelijät olivat hyviä - pikkulikat varsinkin aivan ihania.

   Poista