perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kevät

Kevät - miten ihana sana - kesäloma -aina vain paranee ... !

Vielä on aikaa - vielä on monta aikaista aamua ja monet päikkärit - mutta sieltä se tulee. Tänään kuuntelin kun kurjet huusivat pellon takana - joutsenet lensivät katon ylitse ja perhonen lensi ikkunaan -  maa on vielä karun näköinen - piha roskien peitossa - lohduton... silti sieltä se tulee - kesä.

Viime kesä ei ollut meidän kesä - oli paljon huolta, surua ja sairautta, kuolemaa.
Siitä on selvitty - mutta loman tarpeessa ollaan - ikäänkuin jäi yksi loma välistä. Tai noh, jäikin.
Vaikka lomapäiviä olivat, ei ihan tehtäväänsä tehneet, mutta opettivat. Opettivat, että ei me itse tätä elämää hallita, vaikka voidaan ja pitääkin ottaa vastuu elämästään.

Niin tuli syksy - toi pimeyden ja kylmyyden - pikkuhiljaan maa nukahti - talviuneen lumen alle. Vähän  turtui itsekin - raahautui arkea.

Talvi toi puhtaan lumen ja lisääntynen valon - mutta pikkuhiljaan sitä heräsi kohmeesta - venytteli itseään ja ihmetteli ,että tässäkö se taas meni - talvi - toi kevään ja lupauksen kesästä. Toi saman kesää odottavan tunteen kuin oli viime kesänäkin. Vähän kuin pikkutyttönä kun sai laittaa tennarit jalkaan ja mennä ulos - hypätä hyppynarua ja twistata !!! Se oli makeeta...vaikka varpaita paleli..sitä ei kerrottu kotona.

Paljon on kesään luvassa ihanaa mitä odottaa - taas odotan/odotamme .. sitä se elämä on.
Oikeastaan takana on hyvä talvi...ainakin kohtalainen.  Hyvästi kuitenkin - nyt aletaan laskea päiviä kesään ! 

P.S ihmeiden aika ei ole ohitse - olen vähentänyt kahvin juontia - minä, joka en olisi sitä ikinä uskonut, sillä niin koukussa olin ( 10 kuppia ei päivässä riittänyt mihinkään)  tosin... koskaan en sitä lopeta- näin uskon. Aamu ilman kahvia ei minua herätä - näin ajattelen tänään - myöhemmin voi olla toisin.

Oikein ihanaa perjantaita teille <3 ja niin... kesä tulee -muistakaa punkkirokote - vielä ehtii saada suojan tulevalle kesälle.
14 kommenttia:

 1. Kaunis postaus. Pistää miettimään miten hyvin asiat itsellä sentään on.
  Hyvää kevään ja kesän odotusta sinulle!

  ps. punkkirokote on voimassa ja sitä täällä punkkien täyttämällä seudulla tarvitaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä kuopukseni sairastui punkin pistosta puutiaisaivokuumeeseen ja on sairaslomalla vieläkin. Epäilen,että häntä pääsi pistämään juurikin tämä taigapunkki ,josta tullut nyt uutta tietoa - niin rajusti lastani pisto koetteli. Silti- hän selviää..mutta rajua on ollut. Sai todellakin pelästymään mitä sellainen sokea hämäkäkki voi saada aikaan.

   Poista
 2. Minäkin tiedän sen tunteen, kun kokonainen kesä ikään kuin jää välistä erinäisten syiden takia. Ensin on kevät ja odotat kesää, sitten onkin syksy. Koko kesänä ei ehtinyt nauttia ja elää siitä. Se tunne on erittäin epämiellyttävä ja surullinen, tahtoisi kääntää aikaa taaksepäin.

  Toivottavasti tästä tulevasta kesästä tulisi meille kaikille niin hyvä kuin mahdollista! ♥

  VastaaPoista
 3. Näin uskon <3 koen, että olimme onnekkaita kun sairaudet on kuitenkin voitettu ja voiton puolella - kuolemalle emme mitään mahda. Sen edessä ei voi kuin nostaa kädet pystyyn. Isäni oli sairastanut pitkään ja se oli väistämättä edessä. Se miten tämä vaikutti äitini elämään on todella surullista - rinnalta on pois ihminen joka on ollut siinä yli 50-vuotta. Elämä on - näin se vain on todettava.

  VastaaPoista
 4. Vaikka odottaa tulevaa, niin silti pitäisi muistaa ja jaksaa elää myös tätä hetkeä. Onneksi lapsesi on paranemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on juuri näin - elämä on tässä hetkessä - mutta kevät tekee malttamattomaksi :)

   Poista
 5. Kesää odottelen minäkin. Raskas 7 kuukautta takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - voimia teille sinne ja oikein ihanaa ja lämmintä kesää.

   Poista
 6. Ui sinä oletkin sitten rakastanut kahvia oikein kunnolla. Täällä kaksi kuppia aamuisin ja kaikesta muusta tulee tykytyksiä ja menee yöunet.

  Antaisipa jo pilkettä lämmöstä ja auringosta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja taisin laittaa vähän alakanttiin sen 10 ;) minulla ei siitä tullut mitään vaivoja, mutta eihän sitä ihminen tuollaista määrää kahvia tarvitse - nykyisin jos juon 4 kuppia on jo paljon:)

   Poista
 7. Kesällä tulee kuluneeksi kolme vuotta, kun isäni nukkui pois sairauden uuvuttamana. Pari viikkoa ennen kuolemaansa isä oli viimeisen kerran käymässä kotona, juuri äidin ja isän 50-vuotishääpäivänä ♥ Kaikki ikävöimme vieläkin häntä, mutta Äidin ikävää on välillä raskasta katsoa. En oikein tiedä, miten voisin auttaa. Ymmärrän siis oikein hyvin, kuinka raskas kesä sinulla on viime vuonna ollut ja vielä tuo oman lapsen sairastuminen. Voimia ja uskoa tulevaan Sinulle, Anne ♥ Toivon, että ensi kesä on parempi...meille kaikille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 nämä niitä elämän tosiasioita, että joskus on luovuttava. Silti se varmasti on todella kovaa kun sen paikka. Toivon myös, että äiti tästä kaikesta selviää. Lapsen ja mieheni sairastuminen 3 viikon sisällä oli todella kovaa. Olen siitä kovin onnellinen, että tänä päivänä heillä kaikki hyvin - tosin kuopukseni tuon punkin jälkiseurauksia vielä potee -silti voisi olla pahemminkin. Uskon ,että tuleva kesä tuo enemmän iloa ja naurua :) Tämä talvi jo tuonut sitä - pikkuhiljaan enemmän ja enemmän.

   Poista
 8. Melkoisia koettelemuksia teillä olikin viime kesänä. Toivon tälle kesälle hurjasti kaikkea hyvää. Olette sen todellakin ansainneet :)

  Kiva teekokoelma sinulla. Itsekin harrastan noita Clippereitä. Ovat niin kauniita nuo pakkaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä - taisin ensin ihastua ulkonäköön ja sitten vasta makuun ;) Kiitos - ihanaa kesää toivon meille kaikille :) ja jokaiselle sinne ruudun toiselle puolelle <3

   Poista