sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Onko joulukortilla väliä ?


Vasemmalla pilkistää Outi Jukolan taitavasti piirretty kortti - ja oikella Henri Ylikuljun ... miten ihmeessä ne nämä talokortit niin viehättävätkin.. !Henrin tekemänä myös meidän kaupungin vanha museo !


Jokainen kortti on tarkkaan mietitty -  tahdon kortin saajan tietävän, että mukana on ajatusta - ei vain pakkopullaa kortin lähettämisestä ? Miten teillä ?

Tähän korttiin rakastuin päätä pahkaan - Outi Jukolaa jälleen. Kodistamme kun löytyy tämmöinen pönttöuuni.


ja muumithan ei petä koskaan ...

Monitko teistä kokee korttien laittamisen ikävänä velvollisuutena ?

Minä olen aina tykännyt laittaa joulukortteja - ja saada niitä :)

Silti rehellisyyden nimissä on ollut aikoja, että se on ollut vähän työlästä tai on ollut jouluja, etten ole laittanut ollenkaan. 
Nyt olen palannut siihen samaan innostukseen mikä on ollut vuosia vuosia sitten - miksi oli kadoksissa -en tiedä. Nyt olen onnellinen, että se sama into ja innostus tähän on palannut.

Ajattelen, että parasta olisi se, että ei yhtään ikävää velvollisuutta - vaan jokainen voisi laittaa kortin juurikin antamisen/lähettämisen ilosta. Vai mitä olette mieltä ?

Niin ja oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille <3

21 kommenttia:

 1. Silloin (ennenvanhaan ;)), kun joulukorttien lähettäminen vielä oli yleistä, koin sen joskus sellaiseksi välttämättömäksi pakoksi, josta tuli enempi stressiä kuin kuin iloa. Ja pakko tunnustaa, että joskus ne kuminauhalla nipuksi kiedotut korttipinot postilaatikossa, olivat kanssa ehkä vähän sellainen ylimääräinen "voiko näitä heittää joulun jälkeen pois vai pitääkö kaikki säästää.." - juttu. Eli ei oikein kumminkaan päin ollut sitä aitoa lähettämisen ja saamisen iloa.
  Mutta sen jälkeen, kun joulutervehdykset alkoivat siirtyä sähköposteihin tai tekstiviesteihin, niin korttien lähettämisestä ja saamisesta tulikin taas vähän sellaista "luksusta". On kivaa tosiaan valita kortit saajiensa mukaan ja samoin jokainen kortti, joka postilaatikkoon kolahtaa, on nykyään suuri ilon aihe. Jotenkin tuntuu, että on taas yleisempää kuin vielä muutama vuosi sitten.

  Leppoisaa Itsenäisyyspäivää <3

  VastaaPoista
 2. Minusta kortteja on ihana saada. Olen kuitenkin itse vähentänyt merkittävästi korttitouhuja. Joka vuosi en laita kortteja lainkaan. Tärkeimmille tulee tehtyä pieniä paketteja, joten kortti ei ole pääroolissa. Aikapulastahan tuo lähtee. Varmaan tulevaisuudessa kortteilen taas enemmän ja ajatuksella. Ajatushan siinä tärkein on, ja kortti todella pitää valita saajan mukaan :). Tunnelmallista itsenäisyypäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) - se on vähintä, että kortti on tarkkaan mietitty :)

   Poista
 3. Ei mikään ikävä velvollisuus vaan suuri ilo, sekä lähettää että saada. Mulla menee iäisyys korttiostoksilla, kun pitää niin harkiten valita itse kullekin sopiva kortti.

  Lähettelen kortteja pitkin vuotta, syystä ja ihan muuten vaan. Jouluna käytän joulumerkkejä (niitä halvempia), muulloin valitsen myös postimerkin huolella. Ja ihan hirveästi ilahdun jokaisesta kortista jonka postipoika luukustamme tipauttaa :)

  Leppoisaa itsenäisyyspäivää myös teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kirjoitin suurimman osan korteista ja muutama pitää vielä hommata - siis kortti. Mukavaa puuhaa - kunhan löytää osoitteet :)

   Poista
 4. Hyvää itsenäisyyspäivää teille :)

  VastaaPoista
 5. Tein joulukortit itse, kaikki 33 erilaista ja jo tekovaiheessa tiesin joistakin tarkalleen kenelle minkäkin postitan.

  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 6. eli pakko vetää sellainen johtopäätös, että tämä otetaan tosissaan :) Hienoa <3

  VastaaPoista
 7. Joulukorttien lähettäminen on perinne, johon olen tottunut jo lapsuudenkodissani. Monesti päätän askarrella kortit itse, mutta melkein yhtä monesti huomaan olevani myöhässä ja sitten ostan kortit valmiina. Valitsen kortit myös tarkkaan, mitkä vain kortit eivät kelpaa. Kortien lähettäminen ei ole minulle pakkopullaa. Teen sen mielelläni, koska on mukava muistaa läheisiä ♥

  Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinullekin, Anne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vahvasti joulumieltä tuo - ei siitä pääse mihinkään :)

   Poista
 8. Kyllähän niitä tulee laitettua,ei osaa olla laittamattakaan :) Ja minä,joka ennen vannoin,etten tee ainuttakaan korttia itse,väkerrän nyt innoissani jos jonkinlaista korttia ;) Ihan myyntiin asti...

  VastaaPoista
 9. Mies ei ymmärrä miten jolukortteja ja muidenkin korttien, valitseminen voi kestää minulla niin kauan..:)
  Ennen valmisti kortit itse, mutta nykyään saa niin kauniita valmiinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain - kauniita kortteja kyllä riittää.

   Poista
 10. Mä teen kortit itse, joskus oon tehnyt niitä jo joulupäivänäkin kun on ollut sopiva fiilis.

  Lähetän vaan muutaman kortin, mutta tykkään jakaa niitä kaikille tutuille parinkymmenen kilometrin säteelle. Se on sellainen meidän joulutraditio, korttienjakoajelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin pitkät välimatkat, että pitäis ottaa töistä korttilomaa :) mutta mukavalta kuulosti tuokin - korttienjakoajelu :)

   Poista
 11. Olipa kauniita kortteja :) Täällä kyllä vielä yksi, joka tykkää lähetellä kortteja ja toki myös saada niitä. Jotenkin noissa perinteisissä korteissa on ihana joulun tunnelma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain - toisia kortteja vain jaksaa tuijottaa ja tuijottaa - melkein kuin sukeltaisi sinne itsekin - silloin on kortti onnistunut.

   Poista
 12. Olipa kauniita kortteja :) Täällä kyllä vielä yksi, joka tykkää lähetellä kortteja ja toki myös saada niitä. Jotenkin noissa perinteisissä korteissa on ihana joulun tunnelma <3

  VastaaPoista