sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Vihdoinkin lunta !Vihdoinkin tuli lunta ... kuulun niihin, jotka pitävät talvesta - en kovista pakkasista, mutta kohtuudella...sen verran, että lumi pysyisi talvella maassa. Toissa talvena sitä ei tullut juuri ollenkaan ja joulukin oli lumeton. Se oli kurjaa.

Minulle vuodenajat ovat rikkaus. En tahtoisi ikuista kesää, enkä ikuista talvea. 
Yhtäpaljon odotan lumen tuloa ja keväällä sen lähtöä - ehkä siinä juuri se juttu. 

Pidän myös joulusta - en ota siitä stressiä, mutta tunnustaudun kyllä jouluihmiseksi.
Minusta joulussa on oma taikansa - vai mitä olette mieltä ?
Pienet lapset tuovat jouluun oman mausteensa - joulupukki ja sen tuoma jännitys tarttuu aikuisiinkin.

Kerrankin voidaan heittäytyä :)

Molempia on tullut vietettyä - niin aikuisten kesken kuin lasten parissa. Ei voi vertailla..puolensa molemmissa.Mikä teistä on joulussa parasta - ja mikä tympii? vai tympiikö mikään ?

Rauhaisaa sunnuntaita kaikille <323 kommenttia:

 1. Ompas teillä tulluksin lunta...täällä maa vähän valkoinen, mutta aurinko sitä kovin yrittää sulattaa..:)
  Joulussa ei ota mikään päähän...tykkään tosi paljon ja rakastan eri vuodenaikoja....rikkaus toden totta.

  VastaaPoista
 2. Ihania lumikuvia! Lumi on kaunista ja onhan se mukavaa, kun lumi mahdollistaa niin paljon touhuja varsinkin lapsille. Talvi on kuitenkin työläämpi pienten kanssa. Siksi en aivan riemuitse talven tulosta.
  Joulu on ihana. Kunhan vain siitä ehtii myös nauttia. Joulukuu on nykyään melko täyteen ahdettu. Jokaisen lapsen joka harrastuksella, luokalla, kerholla on omat pikkujoulunsa tai joulujuhlansa ja aikuisten omat joulumenot siihen päälle. Perheenäidillä on paljon hoidettavaa ja muistettavaa. Päivä kerrallaan se joulukin tulee. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vieläkin se olo, että joulukuussa on varmasti vähemmän tunteja päivissä kun muulloin - ja se varmaan jäänne juurikin tuolta ajalta kun lapset olivat pieniä ja elo oli juuri tuo mitä kerroit :)

   Poista
 3. Ihania kuvia ja ihana Anne ♥ Minäkin tunnustaudun jouluihmiseksi. Pidän eniten joulun tunnelmasta ja siksi minäkin toivon joululta kiireettömyyttä ja rauhallisuutta. En halua hössöttää enkä stressata joulujuttuja, vaan tehdä asioita kaikessa rauhassa joululaulujen soidessa hiljaa taustalla.

  VastaaPoista
 4. Olen monesti miettinyt tuota joulu-asiaa. Aikanaan siitä tuli (ihan turhaan) otettua hirmu stressi. Ihan vaan jonkun ihme perinteen vuoksi. Mutta onneksi mies opetti siitä pois ja sanoi, että kukaan ei multa vaadi mitään ihme joulu(ruoka)suorituksia, eikä mitään muutakaan. Päinvastoin. Mun stressi purkautui väsymyksenä ja tuskailuna, eikä varmasti ollu kellään kivaa :). Nykyään otetaan rennosti, syödään mitä syödään ja muuten ollaan vaan kuka mitenkin. Mutta pakko myöntää, että ajatus joulusta on silti kivempi kuin lopulta se juhla itse. Ehtii aina tulla pitkästyminen siihen jouten oloon kumminkin. Jotenkin se olis muka helpompaa, kun olis kaupat ja kaikki auki. Tietäisi, että voi mennä johonkin, jos huvittaa, vaikkei oikeasti meniskään. Mutta olis ainakin valinnanvapaus. Vaan silti olen iloinen, että "kaupantäditkin" saa edes joskus pitää kunnon vapaat.

  Ja vuodenajat, vaikka vähän huonommatkin, on myös mun mieleen. Korostui silloin matkaopasaikoina, kun oli aina kesä. Ei semmosta suomalainen jaksa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Annukka, mitkä vapaat ne kaupan tädit saa pitää?

   Aattona on kauppa auki klo 7-12, sitten vasta pääsee joulun viettoon, ja tapanina taitaakin sitten taas jo olla kauppa auki... en oo ihan varma onko, jotkut kaupat todennäköisesti on, mutta viimeistään sitten 27.pv ainakin varmasti on, vaikka se tänä vuonna on sunnuntai - eli ei tuossa ole kuin yksi päivä, max kaksi, kun on kaupat kiinni. Plääh. Just tuossa omia työvuorojani kattelin, että saapa nähä joudunko aattona vai sunnuntaina töihin... (sen viikon listaa ei vielä ole, mutta viikon päästä selviää sekin jännitys...)

   Toivon erittäin hartaasti, ettei joulupäivästäkin kohta jo tule aukiolopäivä, kun tuntuu että kuluttajat tahtoo kauppojen olevan auki 24/7. Kerta kaikkiaan vuodessa ei tunnu olevan mitään merkitystä millään perinteisellä vapaapäivällä - en tajua miksi kauppojen pitää olla auki näin laveasti, eli jotakuinkin aina. Toki mitä enemmän on kaupat auki, sitä enemmän on töitäkin niissä, mutta silti.... Mä palaisin ihan mielelläni sellaiseen elämäntapaan, että kaupat on auki vähemmän, vaikkapa arkisin 9-19, lauantaisin 9-15 ja sunnuntaisin ihan tyystin kiinni, aina. Muutenkin tätä "kaikki tarjolla koko ajan kellon ympäri läpi vuoden"-elämäntapaa haluaisin suitsia sellaseksi, että tehtäis vähemmän töitä ihan joka iikka... ja oltais enemmän kotona.

   Terveisin kaupan täti

   Anne - talvi on ihana juttu, hetken aikaa. Jos se kestää liian kauan ja on liian kylmä, sillon se ei oo niin kiva... Kova pakkanen on ikävää, kun koiria kuitenkin pitää lenkittää, eikä kellään oo kivaa jos vaan palelee hullunaan. Auton raappaaminen aamulla on ikävää puuhaa... Samoin puulämmitteinen talo on välillä inha, siis etenkin jos on niin paljon töissä ettei ehdi olla kotona lämmittämässä taloa. Mikäs siinä jos voiskin olla kotona vaan ja lämmittää aina sillon kun tarve vaatii.

   Joulussa parasta on sen odottaminen - olen samaa mieltä kuin Annukka, että ajatus joulusta on ihanampi kuin itse juhla. Mä oon aina tykänny miettiä joulua etukäteen, mutta jostain syystä nykyään se aiheuttaa vain ärtymystä - ehkä siksi, että mua lähinnä ahdistaa lahjat. Haluaisin antaa niitä, mutta olen tosi huono keksimään mitään, kun välttelisin mieluummin turhaa kamaa ja kaikilla on tavaraa ihan tarpeeksi jo valmiiksikin. Mulla ei myöskään ole suuria rahoja laitella jouluun. Mä en oikein osaa ajatella joulua kovin suurella tunteella, meillä kun ei ole mitään sellasta "ah, kylläpä on ihana tunnelmoida yhdessä tätä joulua"-meininkiä koskaan, lähinnä vaan ollaan kuka missäkin - lapset koneella, huoneissaan, mies autotallissa, minä tietokoneella... ei siis eroa arjesta oikein mitenkään. Suklaata ehkä mätetään vielä normaaliakin enemmän ja onhan ne jouluruoat, mutta ei meillä ole mitään "sauna, haudoilla käynti, juhla-ateria, lahjat"-systeemiä.

   Mutta joo, tämä vuodatus loppui nyt tähän. =) Lunta tuli eilen tänne ja todella kivalta näyttää, toivon että se saman tien jäisi maahan ja pakkasta vois olla just tällein pikkasen, muutama aste vaan.

   Poista
 5. Sinisiä hetkiä kuvissa. Ihanan paljon lunta! Joulu on kyllä mieleeni. Olen syntynyt jouluna, joten ihan hyvä vain, etten vihaa joulua :D Samaa mieltä Annukan kanssa. Odotus on tosiaan varsinaista juhlaa parempi. Siksi yritän nauttia elostani ja olostani mahdollisimman paljon joulua odottaessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulua on kiva laittaa ja kiva sitten myös sanoa heipat ja aloittaa kevään odottelu :)

   Poista
 6. Samaa mieltä kanssasi, vuodenaikojen vaihtelu on rikkaus. Jokaisessa ne omat hyvät ja huonot puolensa, vaan en yhtä ainoaa silti valistsisi.

  Voi jouluhan on ihanaa aikaa! Joulun odotus ja valmistelu, itse joulupäivät ja jolun jälkeinen aika. Yritän ina saada loman joulusta loppiaiseen, niin nautin laiskasta oleilusta ja rötväämisestä.

  Mä en ota stressiä joulusta, tai siitä että meidän joulun tulisi olla mainostajien muokkaama "oikea" joulu. Me syödään joitain jouluruokia mutta tarjolla on myös muuta itse kunkin mielihalujen mukaan. Lahjoja tykkään tehdä, ostaa ja antaa. Joskus suurempaa ja arvokkaampaa, joskus lahjoilla ei ole juurikaan rahallista arvoa vaan se arvo on jotain ihan muuta. Haudoilla ja kirkossa käydään, tai sitten ei. Joku laittaa juhlavampaa päälle ja toinen saattaa kuljeksia kollareissa kaikki päivät.

  Kun lapset oli pienempiä, joulut oli toisinaan melkoista hulinaa. Jännitys ja odotus purkautui kiukkuina ja kitinänä. Meidän oma jouluperinne oli monta vuotta se, että joku lapsista sairastui jouluksi. Ja toinen uudeksivuodeksi. Nyt kun porukat on isompia, ollaan ja vietetään joulkin paljon leppoisemmissa tunnelmissa :)

  Ihana talvi teillä jo, mä olen jo ihn kärsimätön lumen odottaja. Kohta varmaan rupean kitisemään ja kiukkuamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että saatte tekin lunta. Tänään kun ajelimme töistä ja kuu valaisi talvista maisemaa - ei juuri voinut kuin hämmästellä, että missä on se ikävä pimeys :D..tosin meillekin on luvattu loppuviikosta vettä ja lauhaa :(((

   Poista
 7. Pitäisin lumesta enemmän jos se sataisi vain kohdennetusti pelloille ja metsiin :-)

  VastaaPoista
 8. Kyllä lumi kaunistaa.Olen jouluihminen-sellainen tunnelmoija.Musiikkia,kynttilänvaloa,jouluntuoksuja..ne ovat tärkeitä.Tykkään esim.joulukorttien kirjoittamisesta.Joulumusiikki soi taustalla ja kuuma glögi on käden ulottuvilla,kun kirjoittelen..Joulun ajan kirkkotapahtumat ovat myös tärkeitä esim.kauneimmat joululaulut ja aattopäivän kirkko.Kodin koristelu,leipominen ja lahjojen paketoiminen ovat ihania juttuja..Kunhan kiire ei pilaa niitä.Siksi olenkin aloittanut jo jouluvalmistelut.Yksi tärkeä hetki on se kun kuusi laitetaan paikoilleen,koristellaan ja siitä leviää jouluinen tuoksu..Voi ihanuutta.Kuusen hankita tuottaa kyllä välillä harmaita hiuksia ..siis miehelleni.Olen aika tarkka millainen se pitää olla.Ei nyt ihan täydellinen mutta aika lähelle kuitenkin :D Mukavia päiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös tarkka tuossa kuusiasiassa :) totuin jo lapsena, että isä oli sitä ja niin se on sitten jatkunut :) tarkkuus :)

   Poista
  2. Niin ja kun kotiin tuodaan ensimmäiset hyasintit :) niiden tuoksu tuo joulun..kuusen lisäksi..!

   Poista
 9. Siis lumi kaunistaa luontoa ja sinä kaunistat myös :) Näytät niin pirtsakalta lumisissa maisemissa :)

  VastaaPoista
 10. Heli - en minäkään ymmärrä tuota, että pitää kauppojen olla niin paljon auki - mitä ? nälkäänkö täällä hvyinvointivaltiossa kuollaan heti ?:) kaksi pyhääkin jo saa ihmiset hamstraamaan ihan kauheasti ruokaa. .jotenkin käsittämätöntä.
  Anne - kyllä minäkin koen jouluaaton jotenkin aivan ihanan taianomaisena - tykkään siitä tunnelmasti jonka se tuo mukanaan - ole meillä sitten vähän tai paljon sakkia. Me ollaan siinä o nnekkaita,että meillä on kunnon joululoma.
  Haudalla käynti sekä kirkossa eivät kuulu traditioihin, mutta joulupukki löytää tiensä aina meille ;) Haudalla käynti on muuttunut pitkien välimatkojen takia pois aaton ohjelmasta - vaikka se olisi kyllä ihanaa. Jouluinen hautausmaa ja lumi on kaunis.
  Heli - minä olen aikoja sitten jo jättänyt stressin lahjoista pois - läheisille yksi paketti ja se on siinä - aikuiset eivät tarvi ostamisen takia lisää roinaa.. jotain täsmäjuttua.
  Tärkeintä varmaan olisi ,että jokainen saisi näköisensä joulun :)

  VastaaPoista
 11. Oi miten paljon teillä tullut tuolloin lunta ja ihana valkea asu. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa Anne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi oli maassa vain 3 päivää - nyt on mustaa ja märkää taas :( mutta ei se joulunodotuksen iloa vie :)

   Poista