lauantai 7. marraskuuta 2015

Pitäs pitäs - !!!


Kuvat kuluneelta viikolta - viime sunnuntaina juhlimme omaan pientä kyläämme, joka nimettiin vuoden kyläksi. Enkä kyllä yhtään ihmettele. Täällä on sellainen tekemisen meininki, että heikkoa hirvittäis.(Alimmaisessa kuvassa minä ja pieni vieraamme <3 ).

Kylämme menetti koulun muutama vuosi sitten ja se oli suuri pettymys... sitten lähti kauppa ja se tuntui pahalta ..!

Tänä päivänä meillä on kauppa takasin ja koululla käy kuhina. Koululla toimii yksityinen päiväkoti ja tilat ovat muutenkin osittain käytössä. Haaveillaan ,että joku päivä olisi koko koulu täynnä touhua ja tohinaa. . ehkä tiloja vanhuksille. Koulu kun lämpenee kylän oman hakepuukaasuvoimalan avulla ja siellä on mitä toimivin keittiö - ja mikä parasta ..rakennus on terve ! Alkaa olla harvinaista tänä päivänä.

Alkuviikko olikin vireä ja kiireinen - loppuviikon vietin hyvin hissukseen hiljaisessa talossa. Vatsapöpö kävi vierailulla ja pakotti kiireisen jarruttamaan.
Viikonlopun suunnitelmat osaltani muuttuivat, mutta sitähän se on. . .suunnitelmien kans - aina pitää jättää varalle sekin mahdollisuus, että kaikki ei mene kuten tahtoisi.

Tänään on jo voittaja olo ja vatsapöpö auttoi minua muutenkin tekemään ryhtiliikkeen itseni kanssa.
Montakohan kertaa minun pitää kompastella tuon valkoisen sokerin ja vehnän kans - että se nyt vain ei ole minun juttuni.
Kesästä asti olen ollut tympääntynyt itseeni ja siihen ,että en tee asialle mitään , vaikka vatsa vaivaakin.
Nyt sitten tuli sen stoppi ja ryhtiliike oli helppo aloittaa.
Nyt jo on olo parempi ja ikävä turvotus poissa.
Onko muitakin pitäis- pitäis tyyppejä ;) ? 

Mukavaa lauantaita kaikille sinne ruudun toiselle puolelle. Sytytellään kynttilöitä.

18 kommenttia:

 1. Kyllä pitäis yhtä ja toista..mutta kyllä välillä innostunkin..ja teen mitää pitää;) Pari vuotta sitten päätin,että alan kuntoilemaan ja se pitää jäädä osaksi elämää.Tuo on pitänyt,liikun monta kertaa viikossa.Teillä on kiva,vireä kotikylä.Maalla on kiva asua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on - siis maalla kiva asua :) viihdyn niin. Minä olen liikkunut kohtalaisesti, mutta tuon sapuskan suhteen ollut huolimaton - nyt siihenkin tulee muutos :)

   Poista
 2. Mahtava päätös!!
  Olen ollut ilman valkeaa sokeria ja gluteenia kolme vuotta.
  Elämäni paras päätös, muta alku on aina vaikeaa.
  Usko itseesi ja ole oman elämäsi tärkein asia!
  Voit paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin ollut - ja muistan kuinka hyvin voin ..siksi sitä ihmetteleekin, että missä välissä ne taas hiipi takaisin - onneksi tuli väsy ja mahakivut ;) kun niihin löytyy näin äkkiä parannus :)

   Poista
 3. No kuule on...siis pitäis pitäis tyyppi täälläkin....vatsaa pitäis saada pienemmäksi...sokerista ja vehnästä luopumisesta olisi suuri apu...vehnä vielä voisi onnistua, mutta kun tuo suklaa ja karkist on vaan niin hyviä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niille löytyy korvikkeita ;) googlailet vain :) vähän aikaa kestää tottua, mutta pian ei huomaa eroa.

   Poista
 4. Onnea Vuoden Kylälle! Maalla on tosi mukavaa :) Itsekin oon mukana oman kyläyhdistyksemme toiminnassa. Kyläkoulua koetamme pitää pystyssä ja siitä kampanjoidaan ja barrikadeille noustaan harvasen vuosi. Kiva että teillä on kuitenkin virkeää toimintaa siellä koululla :)

  Ja niin, suunnitelmat tosiaan voivat yhtäkkiä muuttua, eikä niille oikein mitään mahda. Vatsapöpö vieraili meillä viime jouluna ja kaikki meni vähän plörinäksi. Huomenna isänpäivänä ei taidetakaan lähteä pappoja moikkaamaan, kun pojat jossain ihme kurkkukipuflunssassa. Toinen pappa ajoi viikolla kolarin, ja mies näillä näkymin menee häntä sitten yksin tyksiin tervehtimään. Hohhoijaa mutta sellaista se on, ennalta arvaamatonta tää elo!

  Tsemppiä sinne ryhtiliikkeen kanssa, munkin pitäis... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pappaa - onneksi selvisi kolarista. Ne on kurjia ylläreitä. Me ollaan viime aikoina väistelty hirviä ja se tehnyt vähän araksi. Työmatkaa kun kertyy joka päivä se 100km. Minä en kuulu kyläyhdistyksen porukkaan - siitä turha ottaa kunniaa :) olen vähän laiska näissä - kait minä itselleni sitä selittelen, että mies tekee yhtä ja toista. Viimeksi hoiti juhlan juonnon/lehtijutun juhlasta. Hatun nosto kyllä näille kylän ahkerille - ilman heitä ei olisi asiat näin. Höpötän aina, että :"olet mitä syöt" ja se kyllä pitää pitkälle paikkansa. Mitään hampaat irvissä kuureja ei kannata - ne kyllä kaatuu tasan varmasti - kunhan parhaansa yrittää. Enemmän puhuisin elämäntavasta omalla kohdallani. Siinä vaiheessa kun aloin huomata, että väsähdän portaissa aivan liikaa - tajusin ,että jotain pitää tehdä ja äkkiä.. . onneksi tämä mahapöpö sitten pisti muijan kuriin :) Jokainen varmaan löytää sen oman tien ja tavan voida hyvin, mutta terveydellä ei ole leikkimistä. Sen olen oppinut.

   Poista
 5. Oooh, noi vatsapöpöt on kauheinta, mitä tiedän! Onneksi olosi on jo parempi. Mulla takkuaa tuon valkoisen sokerin kanssa, mutta viljahomma toimii pääsääntöisesti hyvin ja vatsassa sen kylä heti huomaa, jos lipsumisia tulee. Minä olen tänään myös poltellut paljon kynttilöitä pitkin päivää. Hiukan valoa tähän muuten niin harmaaseen arkeen. Mukavaa viikonlopun jatoa Sinulle, Anne ♥

  VastaaPoista
 6. Mukavaa viikonloppua Anne <3 Sinun ihana tyttäresi muuten voitti blogiarvonnassani tänään. <3 Saa lämpimän huivin pakkaspäiville lämmittämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kuulla - Enni puhuikin, että aikoo osallistua kun oli ihastunut siihen huiviin :) hieno homma - tytöllä pian synttärit - tuli sopivasti :)

   Poista
 7. Joo todellakin pitäis-pitäis... kävin tuossa illalla vaakaa hätistelemässä ja ou nou, kyllä nyt on päässy kilot kertymään... ja muutenkin on ollu sellanen "inhoan itseäni ja näitä kertyviä läskejäni"-olo. Mä en tajua millä potkin itteni johonkin ryhtiin, aina päätän että nyt se mässytys loppu ja sit huomaan taas nappaavani kaupasta sen suklaalevyn tai sipsipussin tai piparipaketin... Muutenkin syön ihan surkeesti, todennäköisesti kalorillisesti jopa liian vähän, silläkin ne kilot vaan silti voi kertyä... ja ruoka-ajat on ihan mitä sattuu ja sit se mitä syön on vaan ihan huttaa (just sitä viljaa ja sokeria pääosin...). Argh, tästä nyt pitäis ittensä jotenkin koota ja ihan oikeesti tehdä jotain. Mikäköhän pöpö mulle pitäis iskeä, että pääsisin vauhtiin... plääh. Ja joulukin tulossa suklaineen ja muine herkkuineen...

  Tuollanen kylätoiminta kuulostaa kyllä mukavalta, varmasti kiva olla osa sellasta vireää ja yhteistä hyvää kohti ponnistelevaa porukkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme asuneet tässä kylässä vuodesta 2012 - mutta rakkaimpani on asunut täällä lapsena ja hänen lapsuuskotinsa on nykyisestä kodistamme 5 km päässä- joten hän on juurillaan. Minä rakastuin kylään heti kun kävimme täällä ensimmäisen kerran vuonna 2010 :) on se kummallista - jotkut asiat vain tietää - tai tuntee.

   Minä olen ollut niin kyllästynyt itseeni ja siihen, että en tee asialle mitään - kaksi asiaa ennen vatsapöpöä sai minut säikähtämään: toinen oli se, että hengästyn ihan vähästäkin - ja toinen on se, että vatsa ei ole kunnossa ..joten oli korkea aika.Eilen uskalsin lenkille sairastumisen jälkeen ja kyllä kulki kevyesti, vaikka puhutaan vain muutamasta päivästä. Valkoinen sokeri on niin yäk:/ ja niin hyvää:) siksi kait se on niin helppoa tuo koukuttuminen. On sanottu, että se vastaa koukuttamisessa heroiinia ;) onneksi painitaan kuitenkin eri sarjassa, mutta entäpä pitkässä juoksussa - kyllä se terveyden rappeuttaja on tämäkin. Sokeri ja lisäaineet - valkoinen vehnä. ..liian pitkälle prosessoitu liha, transrasvat ..riittäähän näitä..! Syön aika terveellisesti - hyvinkin paljon kasviksia ja hedelmiä - en eineksiä yms.. joskus pitsaa ;) mutta pahin viholliseni on ollut tuo vehnä ja sokeri :( ihan hyvä aina välillä saada tästä herätys ja toivoa, että pysyn valveilla asian suhteen :)

   Poista
 8. Jos listaisin kaikki pitäis-asiat tähän niin loppua ei tulisi ollenkaan. Parasta on siis vaan koittaa tehdä jotain sinnepäin niin ei ahdista liikaa.

  VastaaPoista
 9. Niin monena maanantaina alkanut karkkilakko kuuluu mun pitäisi-listaan ykkösenä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä ei ole vielä tehnyt mieli - .. päivä kerrallaan ;) tosin en ole asettanut itselleni mitään rajoja - jos tekee mieli, ostan. Onneksi ei ole tehnyt.. ainakaan vielä...jouluna tilanne toinen :D

   Poista