maanantai 18. tammikuuta 2016

Valoa vihdoinkin...

Kaamosaika on ohi - kahden kuukauden tauon jälkeen aurinko nousee ja paistaa Lapin jokaiseen kolkkaan. 

Itse kun en ole sitä kokenut niin voin vain kuvitella miltä sen päättyminen pohjoisessa ihmisille merkitsee.

Säästeliäästihän se on meilläkin paistanut, mutta hiukan on erilaista kuitenkin.




Totta puhuen ...kyllähän me ihan sydäntalven keskellä kärvistellään vielä ja pitkään .. antaa vain tulla kunnon pakkasia hetken - saa hirvikärpäset ja punkit kyytiä ;) mutta siis kohtuudella -  nyt jo iloitsen kun tulevalle viikonlopulle on lauhtumista luvattu.









Viime viikolla meitä kuritti flunssat ja mahapöpöt, mutta aika pian otteestaan päästivät - sillä seurauksella viikonloppu meni rauhaisasti ja rennosti. Toki harmitti kun piti perua vierailuja, mutta ovatpahan sitten edessäpäin. Oli ihan luvattoman ihanaa käpertyä sohvan nurkkaan nauttimaan leffoista ja lisätä välillä puita takkaan :)

Talo oli hiljainen ja me nautimme.













Arki on tuntunut hyvältä -  loman "olemisen sietämätön keveys" on vaihtunut ryhtiliikkeeseen ja sekin tuntuu nyt hyvältä - varsinkin kun ennen joulua sai niin kivasti muutaman kilon pois- jotka sitten kyllä joulu toi takaisin ...!!!  

Näillä mennään  .. ja lisätään puita pesään - kyllä tästä vielä kevätkin saadaan :)









Iloa tähän viikkoon teille kaikille <3




14 kommenttia:

  1. Välillä täällä etelämmässäkin tuntuu, että on jonkinlainen kaamos, kun liikkuu töiden vuoksi vain pimeän aikaan. Nuo aurinkoiset pakkaspäivät ovat kyllä tosi ihania ja kauniita. Kyllä ne vaan kuuluvat talveen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olemmekin iloinneet, että pääsääntöisesti on jo valoisaa, kun lähdemme töistä - ellei ihan ylitöiksi mene. . . ei ole kauan kun todella oli juuri tuota mistä kirjoitit...tosin aamut ovat pimeitä vielä pitkään.

      Poista
  2. Yleensä täällä iskee jonkinlainen masennus helmikuussa, mutta nyt se taisi tulla kaamoksen aikaan ja toivon helmikuussa välttyvän siltä. Joskus on ihanaa vaan kiireettä pötkötellä, erityisesti talviaikaan ihanaa käpertyä shaalin alle ja takkatulen ääreen, rentoutua.

    Hei olet nykyään tummaverikkö, sinulle sopii kyllä loistavasti molemmat. <3

    Mukavaa tiistaita Anne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ollaan aika lähellä omaa väriäni - se tahtoo aina noilla raidoilla hiukset vaaleta ja vaaleta ja pian ne onkin ihan kuivat :) Sitten pitää taas kaivaa omaa väriä. Kovasti vielä pakkanen kurittaa, mutta eiköhän sitä piakkoin helpotusta tule...

      Poista
  3. Kaamoksen olen saanut kokea Lapissa muutamana vuonna, kun olen viikon, pari siellä vieraillut. Olin odottanut jatkuvaa pimeyttä, mutta eihän kaamos sellainen ollutkaan. Se oli jonkinlainen "sininen päivä" ja aika viehättävä, ainakin kun ei sitä pitkiä aikoja joudu kestämään.

    Kauniit talviset kuvat olet ottanut.

    Mukavaa päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin melkein kuvitella sen sinisen hetken - vois tuntua eksoottiselta .. hetken ;)

      Poista
  4. Ihania talvikuvia!
    Mä en ole koskaan käynyt Lapissa... olis ehkä aika kiva kokeilla, miten se kaamos vaikuttaisi. Minusta on ollu ihania nämä viimeaikaiset kelit, ihan tosi tosi kaunista ulkona!! Ihanaa kun tuli lunta!!

    VastaaPoista
  5. Minustakin saa pyryttää ja pakastaa, kunhan välillä lauhtuu sen verran, että pääsee ulkoilemaan. Tänään huomasin, että kyllä se valo vaan lisääntyy, kun lähdin töistä, ei ollutkaan vielä pimeää. Pari viikkoa sitten samaan aikaan olivat jo katuvalot päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja odotappas pari viikkoa eteenpäin :)) valoa kohti on kiva mennä :)

      Poista
  6. huikeita,lumoavia talvikuvia :) pakkasta,hyvä ku onkin,ei tartte pelätä kesällä punkkeja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin niin - meidän perheellä on kokemusta punkin puremasta ja siitä kamalasta aivokuumeesta - joten huoli ei ole turhaa kun niistä puhutaan. Harmi vain, että ylipäätään suomessa ollaan aika lapsenkengissä kyseisen suhteen. Kuolkoot kaikki punkit tänä talvena :D

      Poista
  7. Ihanaa, kun valo lisääntyy. On myös ihanaa, että ollaan saatu nauttia kunnon talvesta. Toki vähän tuo sää voisi lauhtua, kun ulkoilut ovat nyt jääneet vähemmälle. Toisaalta täälläkin ollaan istuttu sohvan nurkassa ja lämmitelty takkatulen äärellä. Kivaa sekin :).
    Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin juuri :) Minä pidän talvesta todella paljon - nyt on niin kaunista ja ilmakin tuntuu todella kivalta- mittari näytti tänään -4 :)

      Poista