maanantai 30. toukokuuta 2016

Omenapuut kukkivat ...!









Ja kirsikkapuu oli ihan täynnä nuppuja - jipii - viime vuonna nimittäin ei ollut - ei kukan kukkaa missään.

Minä olen aina ollut heikkona omena ja kirsikkapuihin - niin ja on meillä yksi ihan reppana luumupuukin - joka vaihdettiin tänä keväänä suojaisempaan paikkaan .. meinaa nimittäin olla aika raukkeli..ei oikein kunnon lehteä jaksanut avata - saapa nähdä miten käy nyt ...!?

Syreenit ovat toinen heikkouteni - niin ja pionit ja ja ja ...!

Hullaannummeko me tästä kaikesta kauneudesta siksi kun sitä niin kiltisti monta kuukautta odotamme - tiedä tuota, mutta kyllä ovat helteet tehneet hyvää...luonnolle ja ihmisille !

Pidän vanhoista pihoista - sellaisista vähän villiintyneistä - ajan patinoimista - ja taidan minä tykätä sellaisista taloistakin eniten ...!

Meillä pihassa on nuoria puita, sillä täällä ei oikein oltu istutettu mitään - ei auttanut sitä itkeä - piti kääriä hiat ja aloittaa istutus - joskus ne ovat isoja - toivottavasti kohtalaisen ajoissa kuitenkin..että ehtii niistä nauttia. Tiedättehän sellaisen Tsehovin henkisen pihan - ;) sellaisesta unelmoin ...! 

Joskus kun piipahtaa vanhoilla pihoilla niin aika todellakin pysähtyy - kadun vilinästä voi hetkessä olla ihan erilaisessa maailmassa. Sellainen viehättää.

Vaikka en olekaan mikään "ennen oli kaikki paremmin" allekirjoittaja niin silti haikailen vanhanaikaisten pihojen perään... eikä se tietenkään sellainen pitsihuvilakaan yhtään hullumpi ois - jos se ois kunnolla vanha myös (siis kunnostettu taiten, mutta vanha).

En pidä kun uudesta tehdään vanhaa - sitten mieluimmin reilusti uusi ja moderni.

Oletteko seuranneet Suomen Kauneimman Kodin etsintää ? Se on ihan minun lempparini ja aika yksimielinen olen tuomarien kanssa - tähän mennessä sieltä on noussut muutama suosikki - saapa nähdä miten käy. . . kovin yllättävä voi lopputulos olla kun kansa päättää. 

Miten te - voisitteko kuvitella, että oma koti olisi kaikkien arvosteltavana ?

Ja pakko kysyä vielä yks kysymys kun nyt vauhtiin pääsin .. mitä pidätte Tanskalaisesta tyylistä, entä mustista taloista ?

Meinaan iskee minuun ja iskee kunnolla :)

Vielä olisi 5 herätystä ja sitten loma - melkein tuntuu epätodelliselta. Näin ne päivät kuluu ja vuodet vierii - vähän sais vauhti hidastua - varsinkin lomalla :)

Ihanaa viikkoa sinne teille kaikille <3






















lauantai 28. toukokuuta 2016

Ehkä ei sittenkään ...

























Ehkä ei sittenkään -  siis hyydy bloggaus. Kummallista kun sitä pohti "ääneen" ja sai muutaman niin tärkeän kommentin ja tärkeän neuvon " ei stressiä tästä - ja täältä ei kadota " - se auttoi... näin sen pitää ollakin ja nyt taas tuntuu, että monta kuvaa mietin blogin kautta...niin ja kiitos teille, jotka kommentoitte <3

Minun blogini kun on tämmöinen sekalaista sälää - muutama ajatus - joskus ei sitäkään -- paljon kuvia ...! 

Minä kun olen lapsesta asti kameraa mukanani kuljettanut - niin se on osa minua ja elämäni tarinaa.

Tänään olen nauttinut - nauttinut siitä, että on viikonloppu - vaikka ei noissa viikoissakaan mitään vikaa ole - loma vain polttelee ... !

Nauttinut kiireettömästä aamusta, touhukkaasta päivästä - sosiaalisesta illasta.

Tavannut rakkaita ihmisiä pitkästä aikaan - tutustunut uusiin.. huomannut, että näin se menee.
Tätä kaikkea me ihmiset tarvitsemme - työtä, lepoa,rauhaa, ystäviä.

Mistä te voimaannutte ?


lauantai 21. toukokuuta 2016

Hyytyykö bloggaus ?



















Hei vaan kaikille siellä ruudun takana :) 

Kevät etenee kohinalla ja kesän odotus on riemuisaa aikaa. Mitkä tuoksut ja lintujen laulut - värit ja valoisat aamut ja illat - ja koko kesä edessä. Ihanaa !!!

Kirjoittelin muutama kuukausi sitten muutaman rivin elämäntaparemontista- mikä sanahirviö - mutta muutakaan en nyt tähän keksi - Jutan ohjeilla aloitin ja olin kyllä välillä aika kiukkuinen - kiukkuinen jatkuvasta eväiden tekemisestä - siitä kun perhe syö eri ruokia - ja kun pitää niin tarkkaan miettiä kaikki.

Pikkuhiljaan siihen tottui ja kun olo parani ja kilot sulivat - kiukkukin laimeni ;)

Mitä olen tästä oppinut ?! Olen oppinut sen, että on hyvä pitää jonkinsortin säännöllisyys syönneissä - aamupala on tärkeä ja vettä tulee juoda riittävästi. Kasvikset kuuluvat ruokavaliooni ja ovat kuuluneet aina - punainen liha todella vähän, mutta ihan en ole siitä luopunut..perunasta en pidä (uusia perunoita ei tähän lasketa;) , enkä riisistä, mutta pastaa rakastan - ja kun sitä oppii syönään kohtuudella, niin ei tarvi karpata. Sokeria vältän, paitsi kun on herkuttelun paikka (joka ei todellakaan ole joka päivä) en välitä minkä verran sokeria syön - tosin sitä ei tee kovin mieli - kohtuus säilykööt ;).

Karkkiin en ole joulun jälkeen koskenut, eikä ole mieli tehnytkään. Silloin kun on ollut herkuttelun aika olen juonut kunnon munkkikahvit ja syönyt jätskiä yms .. ja aika pian on kyllä ollut kiva palata normirytmiin takaisin. Juoksulenkit ovat sujuneet kerta toisensa jälkeen paremmin ja se on tuntunut hyvältä.
Pikkuhiljaan olen lopettanut  ruokien punnitsemisen - mitä nyt aamupuuron kaurahiutaleet tms -- mutta aikalailla on jo näppituntuma - ja eväiden kuljetus alkaa olla myös taakse jäänyttä elämää. Seuraavana syksynä syön taas kouluruokaa.

Kannattiko ?! Kannatti -ehdottomasti. Itsepäiset kilot, joita kannoin vuositolkulla mukanani saivat väistyä ja on voittajaolo. Nyt ei ole tarve laihduttaa, mutta muutama kilo saa kyllä vielä mennä jos on mennäkseen.  Yöunet paraniva t ja vireys on ollut ihan eri luokkaa kuin viime syksynä.

Mutta jos on emäntä virkkunut niin blogini on hyytynyt. 

Silti otan kuvia yhtä paljon kuin ennenkin ja mielessäni aina ajattelen ,että juurikin blogikuva - mutta saapa nähdä miten tässä käy ?!

Onko teillä ollut blogikyllästymisiä ?



sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Tulihan se kesä :)














Ainakin jos ilmoihin on uskominen - ei nimittäin täällä meidän huudeilla ole kovin usein tähän aikaan puut vihertäneet ja helle hellinyt äitienpäivänä.

Keskelle arkitohinaa kun tulee yhtäkkiä 4 päivän vapaat ja kesäiset ilmat - niin sitä on kyllä ihan KESÄOLON tavoittanut - ainakin meille kävi niin.

Tosin maalla kaksi ensimmäistä päivää oli pieniä hajuhaittoja kun pelloille ajettiin sitä "itseään" ja silloin otti hetken koville - onneksi sitä ei kestänyt ihan koko lomaa :) ja tulipahan touhuttua sisälläkin rästihommia. Hajuhaittojen väistyttyä  siirryttiin pihalle  - ja  mikä oli aivan parasta - niin se, että voi kävellä avojaloin ja ihmetellä luonnon heräämistä. On se vain yhtä ihanaa joka vuosi.

Samoin se, että me tykätään puuhailla - on kiva saada aikaan yhtä sun toista yhdessä ja toukokuu on juuri se kuukausi. Mikään ei tunnu paremmalta kuin reipas päivä ja illalla pihasaunan lempeät löylyt. Tapansa kullakin rentoutua ja meillä se on tämä...mutta ei aina - osataan myös ollakin - toukokuun väistyttyä ;)

Minun äitiäni juhlittiin pari päivää sitten ja rakkaimpani  puolestaan vei kukan tänään aamulla äitinsä haudalle.

Tänään myös herkisteltiin äitienpäiväjuhlassa missä rakkaimpani juonsi juhlan. 


Millainen on teidän äitienpäiväperinne ? vai onko sillä niin väliä?